opname-afkickkliniek-gesprek

Opname afkickkliniek

Professionele hulp voor je verslaving

Kies je voor een opname in onze afkickkliniek? Voor jouw herstel kan het een goede keuze zijn om met een snelle opname in de afkickkliniek te starten. Je bent even weg uit je eigen omgeving en triggers en kunt direct de volledige focus op je herstel leggen. De wachttijd voor onze klinische opname is kort, waardoor jij snel bij onze kliniek in Weert of Kaapstad terechtkunt.

opname-afkickkliniek

Opname afkickkliniek

Opname in een afkickkliniek

Bij een opname in een afkickkliniek kom je tijdens je behandeltraject een aantal weken in de kliniek wonen. Je verblijft fulltime op de locatie, zodat je echt even los van je eigen omgeving komt. Afhankelijk van de aard van je verslaving begint je opname met een detox. Tijdens deze eerste stap ontgift je lijf van alcohol, medicijnen of drugs. Voordat we starten met je behandeling moet je lichaam namelijk vrij zijn van verslavende middelen. Aansluitend start je je behandeling in de kliniek in Nederland of Zuid-Afrika, waar je de reden van je verslaving onderzoekt en sterke tools in handen krijgt om in de toekomst weerstand te bieden aan je verslaving. Samen met onze deskundige collega’s leer je je verslaving te doorbreken.

Opname in een kliniek voor drugs, alcohol of andere verslaving

Een opname in een afkickkliniek kan voor bijvoorbeeld een alcohol- of drugsverslaving erg helpend zijn. In dit behandeltraject kom je los van je omgeving thuis, waardoor je in alle focus en met flink wat structuur in je dag kunt werken aan de problemen die je leven nu in de weg staan. Die weerbaarheid helpt je ook na je opname in de kliniek te breken met alcohol, drugs of andere verslavende middelen.

Wat doe je tijdens je opname in onze verslavingskliniek?

In de afkickkliniek volg je samen met de rest van je groep een vast dagritme aan activiteiten en therapie. Een deskundige team aan betrokken specialisten, psychiaters, verslavingsarts, PMT’ers, sociotherapeuten, maatschappelijk werken, GGZ-agogen, klinisch psychologen en verpleegkundigen staat voor je klaar om jou te begeleiden naar herstel. Met structuur leg je een belangrijke basis voor je herstel. De vaste momenten en activiteiten geven je houvast en regelmaat. Je leert jezelf een gezonde levensstijl aan en zowel fysiek als mentaal beter voor jezelf te zorgen, zodat je met een krachtige basis na anderhalve maand de kliniek verlaat.

De behandeling bestaat uit verschillende groepstherapiesessies, individuele gesprekken met je behandelaren, sportieve en creatieve activiteiten en andere programma onderdelen die het onderliggende probleem van je verslaving blootleggen. Door deze oorzaak op te sporen en hieraan te werken, kan je sterke stappen naar langdurig herstel zetten en de kans op terugval in de toekomst verkleinen.

Hoe lang duurt de opname in de afkickkliniek?

Na je opname in de afkickkliniek wordt op basis van jouw situatie een persoonlijk behandeltraject afgestemd. Je verblijft voor een duur van 6 weken in een van onze klinieken, waarbij je dagelijks werkt aan het doorbreken van je verslaving.

Wat kost een opname in een afkickkliniek?

De kosten voor een behandeling in een afkickkliniek worden vergoed door de basisverzekering van je zorgverzekeraar. Het wettelijk eigen risico staat hier los van. Voor meer informatie over de kosten is het aan te raden deze pagina te bekijken:

Acute opname afkickkliniek

Wil jij een acute opname in een afkickkliniek? Een spoedopname in de afkickkliniek zorgt ervoor dat jij niet lang op hulp hoeft te wachten. Je situatie en omgeving thuis kan flink wat triggers bevatten waardoor constructief zelf aan je herstel werken niet mogelijk is. Bij Changes GGZ zijn korte wachtlijsten voor behandelingen, waardoor je snel aan de slag kan met jouw verslaving.

Heb jij moeite om te stoppen met je verslaving en wil je afrekenen met je oude gedrag? Wil jij vanuit je eigen motivatie werken aan herstel? Dan is dit jouw moment om te kiezen voor een opname in de verslavingskliniek.

Onze locaties voor een afkickkliniek opname

We behandelen verslaving op twee klinische locaties; één in Nederland en één in Kaapstad. Tijdens je aanmeldprocedure wordt afgestemd welke locatie passend is voor jouw situatie. Bekijk hieronder de klinische locaties van Changes GGZ.

 


Verslavingskliniek Promentis Weertverslavingskliniek-weert-behandelruimte

Verslavingskliniek Promentis in Weert heeft een detox faciliteit en neemt cliënten klinisch op om verslavingen (drugs, alcohol, game, gok, medicijn of systeem) te doorbreken.

Contact: 088 242 6437
Bekijk kliniek

 

 


terras afkickkliniek changes ggz zuid afrikaVerslavingskliniek Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika behandelen we cliënten met een verslaving (drugs, alcohol, game, gok, medicijn of systeem). Met een klinische opname in het buitenland vergroot je de fysieke afstand met je eigen omgeving en triggers thuis.

Contact: 088 242 6437
Bekijk kliniek

 

 


 

%
Tevredenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons
%
Tevredenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons

Plan je intake

Hulp nodig? Wij helpen je bij je verslaving. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 242 6437 (24/7 bereikbaar).

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.