Opname afkickkliniek

Professionele hulp voor je verslaving

Kies je voor een opname in onze afkickkliniek? Voor jouw herstel kan het een goede keuze zijn om met een snelle opname in de afkickkliniek te starten. Je bent even weg uit je eigen omgeving en triggers en kunt direct de volledige focus op je herstel leggen. De wachttijd voor onze klinische opname is kort, waardoor jij snel bij onze kliniek in Weert of Kaapstad terecht kunt.

Hoe ziet opname in een afkickkliniek eruit?

Wij zijn ervan overtuigd dat blijvend herstel van een verslaving mogelijk is. Samen met ons team van behandelaren sta je sterk en zul je werken aan het doorbreken en veranderen van jouw patronen in één van onze afkickklinieken.

Wat kun je verwachten?

Dagbehandeling Changes GGZ
Video afspelen over Dagbehandeling Changes GGZ

Opname in een afkickkliniek

Bij een opname in een afkickkliniek kom je tijdens je behandeltraject een aantal weken in de kliniek wonen. Je verblijft fulltime op de locatie, zodat je echt even los van je eigen omgeving komt. Afhankelijk van de aard van je verslaving begint je opname met een detox. Tijdens deze eerste stap ontgift je lijf van alcohol, medicijnen of drugs. Voordat we starten met je behandeling moet je lichaam namelijk vrij zijn van verslavende middelen. Aansluitend start je je behandeling in de kliniek in Nederland of Zuid-Afrika, waar je de reden van je verslaving onderzoekt en sterke tools in handen krijgt om in de toekomst weerstand te bieden aan je verslaving. Samen met onze deskundige collega’s leer je je verslaving te doorbreken.

Opname in een kliniek voor drugs, alcohol of andere verslaving

Een opname in een afkickkliniek kan voor bijvoorbeeld een alcohol- of drugsverslaving erg helpend zijn. In dit behandeltraject kom je los van je omgeving thuis, waardoor je in alle focus en met flink wat structuur in je dag kunt werken aan de problemen die je leven nu in de weg staan. Die weerbaarheid helpt je ook na je opname in de kliniek te breken met alcohol, drugs of andere verslavende middelen.

Wat doe je tijdens je opname in onze verslavingskliniek?

In de afkickkliniek volg je samen met de rest van je groep een vast dagritme aan activiteiten en therapie. Een deskundige team aan betrokken specialisten, psychiaters, verslavingsarts, PMT’ers, sociotherapeuten, maatschappelijk werken, GGZ-agogen, klinisch psychologen en verpleegkundigen staat voor je klaar om jou te begeleiden naar herstel. Met structuur leg je een belangrijke basis voor je herstel. De vaste momenten en activiteiten geven je houvast en regelmaat. Je leert jezelf een gezonde levensstijl aan en zowel fysiek als mentaal beter voor jezelf te zorgen, zodat je met een krachtige basis na anderhalve maand de kliniek verlaat.

De behandeling bestaat uit verschillende groepstherapiesessies, individuele gesprekken met je behandelaren, sportieve en creatieve activiteiten en andere programma onderdelen die het onderliggende probleem van je verslaving blootleggen. Door deze oorzaak op te sporen en hieraan te werken, kan je sterke stappen naar langdurig herstel zetten en de kans op terugval in de toekomst verkleinen.

Hoe lang duurt de opname in de afkickkliniek?

Na je opname in de afkickkliniek wordt op basis van jouw situatie een persoonlijk behandeltraject afgestemd. Je verblijft voor een duur van 6 weken in een van onze klinieken, waarbij je dagelijks werkt aan het doorbreken van je verslaving.

Wat kost een opname in een afkickkliniek?

De kosten voor een behandeling in een afkickkliniek worden vergoed door de basisverzekering van je zorgverzekeraar. Het wettelijk eigen risico staat hier los van.

Acute opname afkickkliniek

Wil jij een acute opname in een afkickkliniek? Een spoedopname in de afkickkliniek zorgt ervoor dat jij niet lang op hulp hoeft te wachten. Je situatie en omgeving thuis kan flink wat triggers bevatten waardoor constructief zelf aan je herstel werken niet mogelijk is. Bij Changes GGZ zijn korte wachtlijsten voor behandelingen, waardoor je snel aan de slag kan met jouw verslaving.

Heb jij moeite om te stoppen met je verslaving en wil je afrekenen met je oude gedrag? Wil jij vanuit je eigen motivatie werken aan herstel? Dan is dit jouw moment om te kiezen voor een opname in de verslavingskliniek.

"Ik vond een kracht in mezelf die zo sterk was"

“Ik zet cocaïne niet meer in om mijn gevoelens te onderdrukken, ik vraag hulp als het moeilijk is, ik hoef geen duizenden stappen meer per dag te zetten, en bovenal, drugsgebruik beheerst niet meer mijn hele dag. Voor het eerst ben ik gaan geloven dat herstel echt mogelijk is”

Maak kennis met onze locaties​

Afkickklinieken in Weert en Zuid-Afrika

Wij bieden op 2 behandellocaties klinische opnames bij verslaving aan.
Wil je weten hoe de afkickkliniek eruit ziet in Weert of Zuid-Afrika? Bezoek dan één van onderstaande locatiepagina’s.

Dagbehandeling behandelruimte Changes GGZ Weert

Weert

Verslaving
Dagbehandeling (3 dagen per week), klinische opname (24/7), voorbereidingsgroep, detox en nazorg bij verslavingen.

Zuid-Afrika

Verslaving & obsessief gedrag
Klinische opname (24/7 begeleiding) voor jeugd (18-25 jaar) en volwassenen bij verslaving in 2 professionele afkickklinieken.

Changes GGZ biedt professionele hulp bij alle soorten verslaving en eetstoornis. Staat jouw hulpvraag er niet tussen? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 088 – 242 6437.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven