E-health Verslaving

Digitale ondersteuning om de wachttijd te overbruggen

Voor cliënten die op onze dagbehandeling een driedaags of individueel traject voor verslaving gaan volgen is vanaf nu een speciale e-health beschikbaar. Dit betekent dat zij voorafgaand aan de startdatum van hun behandeling al toegang krijgen tot een digitale omgeving waarmee ze zich kunnen voorbereiden op het behandeltraject op de Hoge Mosten (Breda).

E-health voor verslaving

In navolging van onze e-health voor eetstoornissen lanceert Changes GGZ nu ook een e-health omgeving voor verslaving. De online omgeving van deze GGZ e-health is tijdens de wachttijd al toegankelijk, waardoor cliënten die wachten op hun behandeling vroegtijdig aan de slag kunnen met hun eerste stappen naar herstel.

Door de toenemende hulpvraag van cliënten met een verslaving kunnen we wachttijden voor onze ambulante verslaving behandeling niet voorkomen. Net als bij veel andere zorginstellingen in Nederland moet je momenteel een paar weken wachten tot je behandeling kan starten. Deze nieuwe e-health module zorgt ervoor dat we een belangrijke vorm van wachttijdoverbrugging kunnen bieden. Vanuit huis kan je in de digitale omgeving aan de slag en de eerste stappen zetten om je verslaving te doorbreken.

Wat kan je verwachten van deze e-health voor verslaving?

Deze ‘Startmodule voor verslaving‘ is een digitale omgeving waarin de cliënt oefeningen, filmpjes en informatie over de eerstoornis en behandeling kan vinden. De omgeving is zo ingericht dat cliënten tijdens de wachttijd op hun eigen tempo aan de slag kunnen gaan met deze ondersteuning. De informatie en tips zorgen er bovendien voor dat je goed voorbereid aan de slag kunt met jouw dagbehandeling of individuele traject, zodra de startdatum in zicht komt.

Hoe ziet de e-health voor verslaving eruit?

De e-health bestaat uit verschillende modules. Sommige opdrachten zijn specifiek gericht op hoe je de wachttijd kunt overbruggen, andere bereiden de cliënt voor op de start van de behandeling. Ook is er een module om naasten tips te geven over hoe ze om kunnen gaan met hun dierbare die een verslaving heeft.

De module is geheel in je eigen tijd te volgen. Je kunt zelf kiezen waar je mee aan de slag wilt gaan. De antwoorden die worden ingevuld blijven bovendien anoniem. De behandelaren van de cliënt kunnen deze pas inzien op het moment dat de cliënt daartoe toestemming geeft tijdens de behandeling.

Hoe krijg je toegang tot deze verslaving e-health?

Momenteel krijgen nieuwe cliënten toegang tot deze e-health die zich hebben aangemeld voor een dagbehandeling (drie dagen of individueel) op de Hoge Mosten. Op het moment dat het indicatiegesprek is geweest, krijg je een uitnodiging per mail voor deze Startmodule Verslaving. Vanaf dat moment is de hele Startmodule toegankelijk vanuit het innovatieve GGZ Portal.

Hulp nodig bij jouw verslaving?

Hulp nodig? Laat je gegevens hieronder achter als eerste stap in je aanmelding voor een behandeling bij Changes GGZ of neem direct telefonisch contact met ons op: 088 – 242 6437.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven