kliniekopname-changesggz

Kliniekopname

Voor verslaving of eetstoornis

Changes GGZ biedt verschillende behandelingen voor verslavingen en eetstoornissen, waaronder klinische opname. Mocht tijdens de intakeprocedure blijken dat kliniekopname noodzakelijk is, dan bestaat er de mogelijkheid tot opname in één van onze klinieken in Nederland of Zuid-Afrika. Voor verslavingen bieden we de mogelijkheid tot kliniekopname in onze afkickkliniek in Weert (Limburg) of Zuid-Afrika. Voor een eetstoornis kan je opgenomen worden in onze eetstoorniskliniek in Halsteren in Noord-Brabant.

kliniekopname-changesggz

Kliniekopname

Wat is een klinische opname in de GGZ?

Soms is je leven dermate ontwricht door een verslaving of eetstoornis dat een ambulante behandeling niet effectief genoeg zal zijn. In dat geval kan een klinische opname een goede optie zijn. Tijdens de opname verblijf je voltijds gedurende je behandeling in een van de klinieken van Changes GGZ. Deze intensieve behandeling haalt je uit je eigen omgeving (vol triggers en mogelijkheden om je gedrag in stand te houden), waardoor je in alle focus en volgens een vaste structuur 24/7 kunt werken aan jouw herstel.

Klinische opname GGZ: wanneer kom je in aanmerking?

Een klinische opname is bij ons geheel vrijwillig. Je meldt jezelf vanuit je eigen motivatie om beter te worden aan voor een kliniekopname. Voor een klinische opname heb je bovendien een verwijzing van je huisarts nodig. Je hoeft overigens niet in de buurt van Weert woonachtig te zijn om je aan te melden voor deze klinische behandeling. Voor een klinische opname in een van onze klinieken kun je vanuit heel Nederland bij Changes GGZ terecht.

Voor mensen met een verslaving geldt dat ze clean aan hun behandeling in de kliniek beginnen. Indien nodig wordt voorafgaand aan je klinische traject een detox voor je geregeld door onze collega’s. Dit kan bij ons in de kliniek in Weert of bij een van onze partners.

Behandeling bij een kliniekopname

Een kliniekopname duurt gemiddeld 6 tot 12 weken. Je komt tijdens deze periode wonen in onze kliniek en volgt een intensief traject, bestaande uit groepssessies en individuele therapie geleid door specialisten op het gebied van verslaving of eetstoornissen.

Onze unieke evidence based behandeling bestaat uit:

  • cognitieve gedragstherapie
  • schematherapie
  • psycho-educatie
  • systeemtherapie
  • vaktherapie
  • mindfulness
  • muziek- en creatieve expresstherapie

De bewezen theorie van het 12 stappen Minnesota model loopt als een rode draad door onze behandeltrajecten.

Meer dan afkicken of op gewicht komen alleen

Onze behandeling is gericht op meer dan afkicken, clean worden of op gewicht komen alleen. We kijken juist verder dan de eetstoornis of verslaving. In onze behandeling gaat de aandacht uit naar de functie van verslaving of een eetstoornis. Welk onderliggend probleem is er? Inzicht krijgen in het hoe en waarom is essentieel om langdurig herstel te realiseren. Samen met onze deskundige behandelteams leggen we in onze klinische opnames een sterke basis voor duurzaam herstel.

Vrije tijd

Het volgen van een intensief traject kan een confronterende en uitputtende werking hebben. Daarom zorgen wij voor genoeg ontspanningsmogelijkheden. Je kan buiten therapietijd uitrusten in de fijne woonkamers, begeleide sport- en/of yogasessies volgen, een film kijken of creatief bezig zijn, buiten in de tuin ontspannen of genieten tijdens een van de uitjes die regelmatig georganiseerd worden.

Heb je vragen over een kliniekopname bij Changes GGZ? Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 088 242 6437 voor meer informatie.

Locaties kliniekopname

De opname in een kliniek kan op verschillende locaties plaatsvinden. Bekijk hieronder de klinische locaties van Changes GGZ.


ingang-eetstoorniskliniek-halsteren-changes-ggz

Eetstoorniskliniek Halsteren

Bij de eetstoorniskliniek in Halsteren (Noord-Brabant) helpen we cliënten in het herstel van eetstoornissen zoals anorexia, boulimia, binge eating disorder (BED) en NAO.

Contact: 088 242 6437
Bekijk kliniek

 

 


Verslavingskliniek Promentis Weertverslavingskliniek-weert-behandelruimte

Verslavingskliniek Promentis in Weert heeft een detox faciliteit en neemt cliënten klinisch op om verslavingen (drugs, alcohol, game, gok, medicijn of systeem) te doorbreken.

Contact: 088 242 6437
Bekijk kliniek

 

 


terras afkickkliniek changes ggz zuid afrikaVerslavingskliniek Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika behandelen we cliënten met een verslaving (drugs, alcohol, game, gok, medicijn of systeem). Met een klinische opname in het buitenland vergroot je de fysieke afstand met je eigen omgeving en triggers thuis.

Contact: 088 242 6437
Bekijk kliniek

 

 


 

%
Tevredenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons
%
Tevredenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons

Ons behandelteam in de kliniek

Het behandelteam bestaat uit professionele specialisten die hun focus hebben op een persoonlijke en doeltreffende behandelwijze. Van reguliere en cognitieve therapie tot alternatieve en meer onorthodoxe methodes, waarmee lichaam, geest en psyche in balans gebracht kunnen worden. Een aanzienlijk deel van onze specialisten is tevens ervaringsdeskundige op het gebied van een verslaving of eetstoornis. Cliënten geven aan zich mede hierdoor begrepen en op hun gemak te voelen. Onze behandelingen in Zuid-Afrika worden gegeven in het Engels. Het is belangrijk dat je deze taal beheerst om deel te kunnen nemen aan de groepstherapie en individuele gesprekken.

Meld je aan voor een kliniekopname

Hulp nodig? Wij helpen je bij je eetstoornis of verslaving. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en de behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 242 6437 (24/7 bereikbaar).

  • Hidden