verwijzers-changesggz-mobiele-weergave

Verwijzers

Verwijzen via ZorgDomein

Wilt u iemand doorverwijzen voor een eetstoornis of verslaving behandeling bij Changes GGZ? Het is voor huisartsen en andere verwijzers via ZorgDomein mogelijk om een patiënt naar ons door te verwijzen.

Ons behandelaanbod

Changes GGZ biedt behandelingen voor verslaving en eetstoornissen, zoals in de DSM-5 beschreven. Op onze 5 locaties bieden we individuele trajecten, ambulante dagbehandeling (12 weken), klinische opname (6 tot 12 weken) en detoxfaciliteiten aan waarmee een krachtige basis voor duurzaam herstel van een verslaving of eetstoornis wordt gelegd.

Onze locaties

*Voor een klinische behandeling voor verslaving dient een patiënt 18 jaar of ouder te zijn. Voor een klinische behandeling voor eetstoornissen kan een patiënt al vanaf 15 jaar bij ons terecht. Verwijs uw patiënt door of neem contact op wanneer u vragen over onze behandeling heeft.

verwijzers-changesggz

Patiënt verwijzen

Via ZorgDomein

Patiënt doorverwijzen via ZorgDomein

U kunt uw patiënt als huisarts of verwijzer via ZorgDomein voor een eetstoornis of verslaving behandeling doorverwijzen naar Changes GGZ. Binnen ZorgDomein is informatie beschikbaar over de actuele toegangstijd en patiëntinformatie waarmee de patiënt zich op de juiste wijze kan voorbereiden op de afspraak en eventuele verwijscriteria.

Heeft u geen ZorgDomein?

Geen probleem. Download een van onze verwijsbrieven voor een verwijzing van een verslaving of een eetstoornis.

Ik heb een patiënt met een eetstoornis

Beschikbare behandelingen:

Ik heb een patiënt met een verslaving

Beschikbare behandelingen:

Wat doen wij met uw verwijzing?

Nadat de verwijzing bij ons is binnengekomen neemt een van onze collega’s contact op met de cliënt en nemen we de situatie en aanmeldprocedure door. We plannen een intake bij onze psycholoog en psychiater of verpleegkundig specialist, waarna advies en een persoonlijk behandelplan volgt. Wanneer de behandeling wordt overeengekomen wordt een gesprek ingepland met de behandelaar op locatie voor een voorbereidend gesprek en kan naar de startdatum van de behandeling worden toegeleefd. Als huisarts ontvang je bij aanmelding en aan het einde van de behandeling een brief.

Contra-indicaties

Wanneer kunt u uw patiënt niet doorverwijzen? Onder de volgende gevallen kan er niet doorverwezen worden:

 • Actieve psychose;
 • Manische episode;
 • Ernstige suïcidaliteit of suïcidale plannen;
 • Een IQ lager dan 80;
 • Ernstig ondergewicht (geen afkapwaarde BMI, kritieke BMI is > 15,5 (volwassenen) en 14,5 (jeugd) bij opname, bij intake BMI minimaal 14 (volwassenen) en 13,5 (jeugd), dit wordt individueel beoordeeld);
 • Somatische risico’s die een meer medische setting vereisen (ziekenhuisopname);
 • Afwezigheid van motivatie voor herstel.

 

Onze huidige wachttijden

Update 18-04: Bij onze dagbehandeling in Weert en in onze kliniek in Zuid-Afrika hebben we momenteel per direct/op kort termijn plek beschikbaar.

Snel hulp nodig? Neem contact op voor de actuele wachttijd en mogelijkheden. 

Cliëntenbrochure (2023)

Cliëntenfolder_changesggz_2023

 

Meer lezen over onze unieke evidence based behandeling voor een eetstoornis of verslaving? In deze brochure vindt u meer informatie over het zorgaanbod van Changes GGZ per locatie in 2023 en leggen we uit hoe u uw patiënt kunt verwijzen.

Bekijk hier de brochure

Symptomenkaart

Symptomenkaart

 

Hoe herken je als verwijzer een verslaving of eetstoornis?

Changes GGZ heeft een symptomenkaart ontwikkelt waarmee vroegtijdige herkenning van verslaving en eetstoornissen mogelijk is. Wilt u onze symptomenkaart ook gebruiken? Download hieronder de printbare symptomenkaart voor in uw huisartsenkamer.

Bekijk hier de symptomenkaart

EETSTOORNIS

Eetstoornis

Laatste update: 04/10/2023
 • Intake binnen 2 weken
 • Individuele behandeling Breda 8 maanden wachttijd
 • Ambulante behandeling Breda 10-15 weken wachttijd
 • Klinische behandeling voor jeugd/jongvolwassenen (15-21 jaar) Halsteren 15-20 weken wachttijd
 • Klinische behandeling voor volwassenen (21+) Halsteren 6 maanden wachttijd
VERSLAVING

Verslaving

Laatste update: 04/10/2023
 • Intake binnen 2 weken
 • Individuele behandeling Breda 6 maanden wachttijd
 • Ambulante behandeling Breda 8-16 weken wachttijd
 • Ambulante behandeling Weert directe instroom
 • Klinische behandeling Weert 4-15 weken wachttijd
 • Klinische behandeling Zuid-Afrika 2-5 weken wachttijd

Indicatie en actuele wachttijd

De wachttijden hierboven zijn een indicatie van de startdatum voor onze behandelingen. De eerste plekken komen binnen deze periode vrij. We doen ons best om aan deze tijdsindicatie te voldoen, maar dat is niet altijd mogelijk door onvoorziene verhoging van de vraag naar onze zorg en behandelingen. Tijdens de aanmeldprocedure krijg je een indicatie voor de actuele wachttijd van de behandeling te horen.

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt voor uw patiënt, kunt u contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf het eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Over Changes GGZ

Changes GGZ is een erkende GGZ-instelling, waardoor onze behandelingen vergoed worden door de basisverzekering. Ons enthousiaste, multidisciplinaire behandelteam gelooft erin dat duurzaam herstel mogelijk is, wanneer de onderliggende problematiek van een eetstoornis en verslaving wordt aangepakt. We streven niet alleen naar detoxificatie of het behalen van een gezond gewicht, maar focussen ons in onze evidence based behandelingen op trauma’s, emotieregulatie en stoornissen die vaak verscholen liggen onder de negatieve spiraal. Door dit aan te pakken kunnen we de eetstoornis of verslaving doorbreken en de cliënt op krachtige wijze leren omgaan met emoties en triggers.

Vragen over doorverwijzen behandeling voor eetstoornis of verslaving?

We bieden onze behandelingen in een veilige, huiselijke omgeving vanaf een vijftal locaties in Nederland en Zuid-Afrika aan. Door het diversiteit in ons behandelaanbod kunnen we uw patiënt bovendien zo zwaar als nodig en licht als mogelijk behandelen, waardoor een krachtige basis voor langdurig herstel kan worden gelegd.

Heeft u vragen over Changes GGZ of onze behandelingen? Wilt u overleggen over een van uw patiënten? Ons team staat voor u klaar. Bel gedurende de werkdagen naar 088-242 64 37 of laat hieronder uw vraag achter. Dan komen onze collega’s hier zo snel mogelijk bij u op terug.

 • Hidden