Changes GGZ lanceert signaleringscampagne en online zelftest

Home » Blog » Changes GGZ lanceert signaleringscampagne en online zelftest

Nieuws| Changes GGZ lanceert nieuwe campagne en online zelftest voor verslaving en eetstoornis. Lees meer over hoe we inzetten op vroegtijdige signalering, wachttijden en wachttijdoverbrugging en samenwerking met zorgprofessionals intensiveren om de koers naar duurzaam herstel van een eetstoornis of verslaving in te zetten.

Belang van vroegtijdige signalering

Begin oktober is Changes GGZ gestart met een nieuwe campagne gericht op zorgprofessionals en mensen met een mogelijke hulpvraag om vroegtijdige herkenning en bewustwording van een eetstoornis of verslaving te vergroten.

Het belang van tijdige signalering is groot om het herstelproces van de cliënt te bevorderen. Daarom zetten we in op vroegtijdige herkenning van deze soms complexe hulpvraag bij zorgprofessionals en hopen we het bewustzijn bij mensen te vergroten om signalen van een verslaving of eetstoornis serieus te nemen.  

Vermoeden van een verslaving of eetstoornis?

Is er een vermoeden van een verslaving of eetstoornis? Met de nieuwe online zelftest voor verslaving en eetstoornis van Changes GGZ kan een patiënt snel een eerste indicatie krijgen. De test duurt slechts enkele minuten en geeft direct een uitslag. Dit maakt het voor huisartsen eenvoudiger om snel de juiste vervolgstappen te zetten. 

Changes GGZ zelftest
online-zelftest-verslaving-eetstoornis

Lange wachttijden in de GGZ? Niet altijd bij Changes GGZ!

Hoewel lange wachttijden binnen de geestelijke gezondheidszorg een bekend probleem zijn, is dat bij Changes GGZ niet altijd het geval. De wachttijd wordt onder andere beïnvloed door factoren zoals beschikbaarheid van behandelplekken, de zorgverzekeraar, locatie, en de pro-activiteit van de patiënt. Bekijk de actuele wachttijden hier: www.changesggz.nl/wachttijden 

Wachttijdoverbrugging: E-health ondersteuning 

Mocht er toch sprake zijn van wachttijd, biedt Changes GGZ verschillende manieren om deze te overbruggen. Zo bieden we speciale op de behandeling ingerichte e-health modules aan, gevuld met ondersteunende en voorbereidende informatie, praktische tips en oefeningen. Hierdoor kunnen patiënten hun wachttijd zinvol besteden en goed voorbereid aan hun behandeling beginnen. 

Samenwerken met huisartsen: Volwaardige kennispartners 

Bij Changes GGZ wordt de huisarts gezien als volwaardige kennispartner. Naast doorverwijsopties bieden we hen waardevolle hulpmiddelen, zoals symptomenkaarten en informatiemateriaal, waarmee zij hun patiënten snel en gericht kunnen helpen. De online zelftest is daarbij een cruciaal instrument om snel inzicht te geven in de zorgbehoefte van een patiënt, waarna de huisarts hen verder kan begeleiden naar de juiste behandeling. Ook kunnen huisartsen een casus telefonisch voorleggen bij Changes GGZ om de juiste persoonlijke aanpak te bepalen.  

Meer weten?

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving.
Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven