Changes GGZ lanceert e-health: maak kennis met de Startmodule

Home » Blog » Changes GGZ lanceert e-health: maak kennis met de Startmodule

Sinds kort krijgen cliënten die wachten op een ambulante (dag)behandeling voor een eetstoornis toegang tot onze nieuwe e-health: de Startmodule. Hoewel we ernaar streven je zo snel mogelijk te helpen, kunnen we door de toenemende vraag naar hulp niet voorkomen dat je even op een behandeling moet wachten. Wat we wel kunnen doen is online alvast ondersteuning bieden tijdens de wachttijd. Lees hier meer over de Startmodule!

Waarom hebben we de Startmodule gemaakt?

De wachttijden voor de meeste eetstoornisbehandelingen in Nederland zijn erg lang. De lange wachttijd heeft als gevolg dat tijdens het wachten de problematiek bij cliënten verergert, de kans op langdurig herstel zelfs vermindert en de motivatie slinkt. Dit terwijl snelle opsporing en behandeling de kans op langdurig herstel vergroot. Changes GGZ wil hier door middel van deze e-health verandering in brengen en heeft zich de afgelopen maanden gericht op de ontwikkeling van de Startmodule. Deze zal een bijdrage leveren aan het voorbereiden, informeren en ondersteunen van de cliënten die wachten op de ambulante dagbehandeling voor een eetstoornis.

Met deze nieuwe e-health van Changes GGZ kunnen we cliënten ondersteunen die wachten op een ambulante behandeling voor eetstoornissen. We hebben een digitale omgeving gecreëerd waarin je oefeningen, filmpjes en informatie over de eetstoornis, locatie en ons als organisatie vindt. Door middel van deze e-health kunnen we tijdens de periode voorafgaand aan de start van je traject je al ondersteunen, informeren en voorbereiden op je behandeling bij de Hoge Mosten.

De Startmodule zit zo in elkaar dat je zelf kan bepalen waar je op een specifiek moment mee bezig wil zijn en kun je daardoor in je eigen tempo doorlopen.

Voor wie is de Startmodule?

De Startmodule is bedoeld voor cliënten die zich aanmelden bij Changes GGZ voor een dagbehandeling voor een eetstoornis. Tijdens je aanmelding zal onze casemanager meer informatie met je delen hierover en je de inloggegevens geven waarmee je toegang krijgt tot de online omgeving van deze e-health.

Meer weten? Lees hier meer over deze speciale e-health voor eetstoornis cliënten.

Over onze ambulante eetstoornis behandeling

We bieden ambulante zorg voor cliënten met AnorexiaBoulimiaBEDNAO of ander type eetstoornis op onze ambulante behandellocatie in Breda. Bij dit traject kom je drie dagen per week naar de locatie op de Hoge Mosten toe voor groepstherapie en individuele sessies met je behandelaar en diëtist. Bij deze behandeling pakken we het onderliggende probleem van je eetstoornis aan. Wij geloven dat langdurige herstel mogelijk is wanneer jij inzicht hebt in wat je eetstoornis precies inhoudt, waardoor het wordt veroorzaakt en hoe je met triggers om kunt gaan.

Hulp nodig? Plan je intake door je gegevens via het formulier hieronder achter te laten (dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op) of bel direct naar: 088 242 6437 om meteen een van onze collega’s te spreken.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij, of een dierbare van jou, hulp nodig? Wij helpen je bij het overwinnen van jouw eetstoornis. Vul het online aanmeldformulier in en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om de aanmelding en vervolgstappen met je te bespreken.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Welke behandeling heeft jouw voorkeur?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven