Help, ik heb een gokprobleem! Welke hulp is er?

Home » Blog » Help, ik heb een gokprobleem! Welke hulp is er?

Tuurlijk, af en toe een gokje wagen kan geen kwaad. Maar is gokken voor jou meer dan alleen een manier om te ontspannen? Heb jij een gokprobleem? Zorg dat je tijdig professionele hulp zoekt, omdat een gokverslaving ernstige gevolgen kan hebben op jouw leven. Doordat gokken 100% psychologisch is, lijkt stoppen relatief makkelijk is. Maar het stoppen ook daadwerkelijk volhouden, dat is waar het lastiger wordt. Met de juiste, professionele hulp wordt je gokverslaving beheersbaar en krijg je de touwtjes weer in eigen handen. Maar welke hulp is beschikbaar om jou van je gokprobleem af te helpen?

Soorten hulp bij een gokverslaving

Gokken, en tegenwoordig vooral online gokken, is een van de snelst groeiende verslavingen in Nederland. We vinden het belangrijk dat een behandeling je écht helpt naar blijvend herstel van een gokverslaving. Onze behandelingen zijn er niet alleen op gericht om jou van je gokverslaving af te helpen, maar ook juist om te voorkomen dat je een terugval krijgt. Bij het opstellen van het behandelplan bepalen we daarom samen welke vorm van behandelingen het beste bij jou past.

Bij Changes GGZ bieden we verschillende behandelmogelijkheden bij een gokprobleem. In het intakegesprek bespreken we deze mogelijkheden. Onze unieke evidence-based behandelingen bestaan uit cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie, en systeemtherapie. Het is mogelijk om deze behandelingen te krijgen in de vorm van ambulante dagbehandelingen of bij een kliniekopname. We lichten hieronder de twee vormen van behandelingen toe.

Ambulante dagbehandeling

Bij Changes GGZ bieden we ambulante dagbehandeling aan op onze locatie in Breda. Met ambulante dagbehandelingen wordt jouw gewone leven zo min mogelijk verstoord en kun je gewoon thuis blijven wonen. De dagbehandeling duurt 12 weken en vindt plaats op werkdagen van 9.00-17.00 uur. Je volgt een intensief traject, die bestaan uit groepssessies en individuele therapie.

Kliniekopname

Als blijkt dat een kliniekopname het meest effectief is voor jouw gokverslaving, dan bieden we de mogelijkheid tot behandelingen in onze kliniek in Zuid-Afrika. Een kliniekopname duurt gemiddeld 6 tot 9 weken. Je volgt een intensief traject, bestaande uit groepssessies en individuele therapie geleid door specialisten op het gebied van gokverslavingen.

Tijd voor een nieuwe koers

Het erkennen dat je een gokprobleem hebt is een belangrijke eerste stap. Durf gelijk ook de volgende stap te zetten door professionele hulp in te schakelen. Bij Changes GGZ helpen we je graag naar blijvend herstel van een gokverslaving. Al onze behandelingen staan in het teken van een gelijkwaardige en persoonlijke aanpak en vinden plaats op kleinschalige, huiselijke locaties. Wil je meer weten over onze behandelmogelijkheden. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op.

Hulp nodig? Wij helpen met jouw verslaving. Laat hier je contactgegevens achter, dan neemt een van onze collega’s zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te spreken. Liever direct iemand spreken? Bel 088 242 6437 om jouw intake in te plannen (24/7 bereikbaar).

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving.
Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven