Elise, 36 jaar

Elise, 36 jaar

Het verhaal van Elise

Laat ik maar eerlijk zijn toen ik opgenomen dacht ik; dit is niet nodig, ik heb niet zo’n groot probleem en jullie stellen je echt aan… nu 6 weken later zijn mijn gedachten hier toch anders over. Changes heeft me geholpen in mijn weg naar herstel door verder te kijken dan mijn ziekte.

Ik ben gestimuleerd om juist te luisteren naar waar ik behoefte aan heb

Ik heb de mogelijkheid gekregen om mijn gezonde ik weer ruimte te geven en hiernaar te leren luisteren. In de kliniek heb ik de veiligheid gevoeld om te werken aan herstel.. dat klinkt echt heel zweverig als ik het zo opschrijf, maar voor mij is veiligheid heel belangrijk. Pas wanneer ik de mensen om mij heen vertrouw, kan ik loslaten. In de kliniek heb ik dit mogen voelen. Ik hoefde me even niet druk te maken over het eten, want ik wist dat de diëtiste dat deed. Mijn eetstoornis vertrouwt haar voor geen meter, maar ik vertrouw haar blindelings! Mijn eetstoornis vond dat ik altijd door moest gaan, geen pauze, hop hop gas erop.. maar in de kliniek ben ik gestimuleerd om juist te luisteren naar waar ik behoefte aan heb.

Dit kan juist ook rust zijn! Ik heb me ontzettend gesteund en gezien gevoeld. Bijvoorbeeld toen ik huilend uit een moeilijk gesprek kwam stond iemand van Changes daar, ik voelde me getroost en genoeg. We zeiden beiden niks. Laat het maar allemaal los… Ik heb ervaren hoe het is wanneer het gezonde deel van mij verantwoordelijkheden, mogelijkheden en keuzes krijgt. Ik heb het gevoel gehad dat er in de kliniek vertrouwen was in het gezonde deel van mij en dat is een onbetaalbaar gevoel. Ik ben aangemoedigd om een eigen mening te hebben, grenzen aan te geven en mijn eigen keuzes te maken. Ik denk dat ik heel lang bang ben geweest om te leven, bang dat ik gevoelens van teleurstelling en verdriet niet zou kunnen verdragen.. maar in de kliniek heb ik geleerd dat ik dat wel degelijk kan. Niks is voor altijd, geen emotie maar dus ook geen eetstoornis. Toen ik in mijn actieve eetstoornis zat, kon ik echt niet genieten van dingen (al dacht ik van wel hoor). In de kliniek heb ik weer mogen ervaren hoe het is om echt te lachen om kleine dingen en pret te mogen hebben… niet die stomme nep eetstoornis lach. Nee echt keihard gelachen dat je bijna van je stoel valt, dat ik het in heel mijn lichaam kon voelen. Natuurlijk is therapie intensief, maar juist deze balans tussen het hele palet aan emoties waaruit het leven bestaat, is een waardevolle bijdrage geweest voor mijn herstel. Met de hulp van Changes GGZ heb ik het kostbaarste herwonnen wat een mens bezit: vrijheid.

Mijn vrijheid herwonnen

Halsteren

Eetstoorniskliniek in Halsteren voor jeugd (15+) en volwassenen. Behandellocatie voor eetstoornissen met klinische opname (24/7) én nazorg.

De locatie

Wij vinden het belangrijk dat de behandeling op eetstoornis jou écht gaan helpen naar blijvend herstel. Onze eetstoorniskliniek in Halsteren is kleinschalig, waardoor wij jou een persoonlijke aanpak én een individuele behandelaar kunnen toewijzen. Een klinische opname in onze eetstoorniskliniek duurt over het algemeen 12 weken (voor 15- 21 jaar) of 8 weken (21 jaar en ouder). Overdag vinden er groepstherapieën en individuele gesprekken plaats en in de avond worden er zelfhulpgroepen bezocht.

Behandeling bij eetstoornis

De behandeling in onze kliniek is gericht op het vergroten van inzicht in de oorzaak en functie van jouw eetstoornis. Wij geloven erin dat door het doorgronden van de functie van de eetstoornis er een gedegen fundering wordt gelegd voor blijvend herstel. Onze academisch geschoolde specialisten hebben jarenlange ervaring bij de behandelingen van eetstoornissen. Een groot gedeelte van onze specialisten zijn zelf ook ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat, waardoor ze jou tijdens het behandeltraject optimaal kunnen begeleiden.

Lees andere ervaringen

Eetstoornis
ervaringsverhaal-wendy

Wendy, 43 jaar

“Man man. Wat een dag. De eerste dag echt weer thuis na 13 weken in de eetstoorniskliniek.”

Lees het verhaal van Wendy
Eetstoornis

Ouders Patrick en Mendie, 17 jaar

“Wij willen graag onze dankbaarheid uiten voor de persoonlijke en professionele zorg die onze dochter heeft ontvangen in de kliniek voor eetstoornissen van Changes GGZ in Halsteren.”

Lees het verhaal van Ouders Patrick en Mendie
Eetstoornis

Anouk, 23 jaar

“Ik schilderde deze boom in het diepst van mijn strijd, toen er geen toekomst leek te zijn. Geen licht aan het einde van de tunnel. Alleen maar donker, verdriet en pijn.”

Lees het verhaal van Anouk

Gerelateerde artikelen

Startmodule-ehealth-Changes-GGZ-768x471

Changes GGZ lanceert e-health: maak kennis met de Startmodule

Sinds kort krijgen cliënten die wachten op een ambulante (dag)behandeling voor een eetstoornis toegang tot onze nieuwe e-health: de Startmodule. Hoewel we …

Changes GGZ lanceert e-health: maak kennis met de Startmodule Lees artikel

Blog Achtergrond Eetstoornis variant 3

Anorexia is een mentale en lichamelijke ziekte

‘Anorexia is niet alleen een mentale, maar ook een lichamelijke ziekte’, dat blijkt uit recent onderzoek dat is gepubliceerd in Nature Genetics. …

Anorexia is een mentale en lichamelijke ziekte Lees artikel

Blog Achtergrond Eetstoornis

De eeuwige strijd tussen arts en eetstoornis

Het is de ziekte die de meeste slachtoffers maakt, maar ook het meeste onbegrip krijgt. Hoe komt het dat eetstoornissen nog steeds …

De eeuwige strijd tussen arts en eetstoornis Lees artikel

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven