Frank, 52 jaar

Frank, 52 jaar

Het verhaal van Frank

Ik, Frank (52 jaar), heb mijzelf begin januari 2019 aangemeld bij Changes GGZ. Dit i.v.m. mijn B.E.D. Al ruim 30 jaar lijd ik aan deze stoornis. Mijn grootste geheim. Niemand was op de hoogte van mijn geheime leven. De laatste jaren zorgde de stoornis ervoor dat ik minder mobiel werd en dat ik bepaalde situaties met veel mensen ging vermijden. De schaamte nam toe en ik was het zat om iedere keer geconfronteerd te worden met mijn omvang. Elke dag weer vol goede moed beginnen en elke avond weer een teleurstelling. Af en toe onderbroken door een periode van uithongering om af te vallen.

Mijn avontuur bij Changes GGZ

In december 2018 drong het tot mij door dat ik dit gevecht zonder hulp niet kon winnen. Ik was ten einde raad en kreeg depressieve klachten. In overleg met de huisarts heb ik mij aangemeld bij Changes GGZ.

Na de intake in februari ben ik begonnen met de poliklinische behandeling. In het begin best zenuwachtig omdat je niet weet wat je te wachten staat. Vanaf het begin af aan was ik onder de indruk van de therapeuten. Hoe er werd geobserveerd en het juiste woord op het juiste moment. De aanwezige kennis, de veiligheid in de groep. Hoe goed is het om je geheimen te delen met anderen die precies weten wat het is om een eetstoornis te hebben.

Deze weken hebben diepe, diepe indruk om mij gemaakt maar bovenal geholpen. Nieuwe inzichten en patronen. Ik voel mij een ander mens en heb een hoopvolle toekomst. Er zijn steeds meer dagen die niet meer worden beheerst door “eten”. Wat een vrijheid. Had ik dit maar veel eerder gedaan. Ik raad Changes GGZ voor iedereen met een eetstoornis aan. Dus voor een ieder die dit leest. Grijp deze mogelijkheid aan en wacht niet langer.

Het is levensveranderend en inderdaad een nieuwe koers. Laat de eetstoornis niet meer de baas zijn in je leven en zoek hulp.

Mijn avontuur bij Changes GGZ

Halsteren

Eetstoorniskliniek in Halsteren voor jeugd (15+) en volwassenen. Behandellocatie voor eetstoornissen met klinische opname (24/7) én nazorg.

De locatie

Wij vinden het belangrijk dat de behandeling op eetstoornis jou écht gaan helpen naar blijvend herstel. Onze eetstoorniskliniek in Halsteren is kleinschalig, waardoor wij jou een persoonlijke aanpak én een individuele behandelaar kunnen toewijzen. Een klinische opname in onze eetstoorniskliniek duurt over het algemeen 12 weken (voor 15- 21 jaar) of 8 weken (21 jaar en ouder). Overdag vinden er groepstherapieën en individuele gesprekken plaats en in de avond worden er zelfhulpgroepen bezocht.

Behandeling bij eetstoornis

De behandeling in onze kliniek is gericht op het vergroten van inzicht in de oorzaak en functie van jouw eetstoornis. Wij geloven erin dat door het doorgronden van de functie van de eetstoornis er een gedegen fundering wordt gelegd voor blijvend herstel. Onze academisch geschoolde specialisten hebben jarenlange ervaring bij de behandelingen van eetstoornissen. Een groot gedeelte van onze specialisten zijn zelf ook ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat, waardoor ze jou tijdens het behandeltraject optimaal kunnen begeleiden.

Lees andere ervaringen

Eetstoornis
ervaringsverhaal-wendy

Wendy, 43 jaar

“Man man. Wat een dag. De eerste dag echt weer thuis na 13 weken in de eetstoorniskliniek.”

Lees het verhaal van Wendy
Eetstoornis

Ouders Patrick en Mendie, 17 jaar

“Wij willen graag onze dankbaarheid uiten voor de persoonlijke en professionele zorg die onze dochter heeft ontvangen in de kliniek voor eetstoornissen van Changes GGZ in Halsteren.”

Lees het verhaal van Ouders Patrick en Mendie
Eetstoornis

Anouk, 23 jaar

“Ik schilderde deze boom in het diepst van mijn strijd, toen er geen toekomst leek te zijn. Geen licht aan het einde van de tunnel. Alleen maar donker, verdriet en pijn.”

Lees het verhaal van Anouk

Gerelateerde artikelen

Startmodule-ehealth-Changes-GGZ-768x471

Changes GGZ lanceert e-health: maak kennis met de Startmodule

Sinds kort krijgen cliënten die wachten op een ambulante (dag)behandeling voor een eetstoornis toegang tot onze nieuwe e-health: de Startmodule. Hoewel we …

Changes GGZ lanceert e-health: maak kennis met de Startmodule Lees artikel

Blog Achtergrond Eetstoornis variant 3

Anorexia is een mentale en lichamelijke ziekte

‘Anorexia is niet alleen een mentale, maar ook een lichamelijke ziekte’, dat blijkt uit recent onderzoek dat is gepubliceerd in Nature Genetics. …

Anorexia is een mentale en lichamelijke ziekte Lees artikel

Blog Achtergrond Eetstoornis

De eeuwige strijd tussen arts en eetstoornis

Het is de ziekte die de meeste slachtoffers maakt, maar ook het meeste onbegrip krijgt. Hoe komt het dat eetstoornissen nog steeds …

De eeuwige strijd tussen arts en eetstoornis Lees artikel

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven