Manouk, 24 jaar

Manouk, 24 jaar

Het verhaal van Manouk

Ik geloof dat ik weer op de goede weg ben.

Mijn naam is Manouk en ik ben 24 jaar oud. Sinds mijn 17e kamp ik met een depressie en om daarmee om te kunnen gaan heb ik mijn eetstoornis gekregen. Het begon met anorexia voor een lange periode tot ik naar Azië vertrok voor 10 maanden. Het ging beter met me, maar terug in Nederland begon ik weer met sporten en afvallen. Helaas sloop mijn eetstoornis er langzaam weer in en kreeg ik meer een orthorexia variant.

Ik merkte hoe erg mijn probleem was

Toen de corona periode begon en niet meer kon sporten, merkte ik op hoe erg mijn probleem was. Ik wilde niet langer meer zo leven, kunnen genieten en niet gebukt gaan onder mijn eetstoornis. Jarenlang heb ik mij geïsoleerd en geliefden van mij afgeduwd. Ik was klaar voor verandering en klaar met mijn eetstoornis.

Eerdere behandelingen hebben mij helaas laten vallen doordat de focus enkel op eten lag. Gelukkig kwam ik toen Changes GGZ tegen en kreeg ik de beste ervaringen van mensen in mijn omgeving door. Ik gaf het een kans en op 3 augustus zat ik al in de kliniek. Eindelijk een keer geen lange wachttijden voor je hulp krijgt.

Changes GGZ is de beste keuze ooit geweest. Het draait een keer niet om eten en vooral om de onderliggende problemen. Door deze aan te pakken en dankzij nieuwe handvatten, had ik mijn eetstoornis steeds minder nodig om met gevoelens om te gaan. Aan het begin is het lastig, want de controle die ik altijd graag had, werd alles van mij afgenomen. Ik mocht bijna niks meer beslissen in de eerste 2 weken. Het lijkt vervelend, maar ergens vond ik het zo fijn om een keer niet met eten bezig te kunnen zijn en echt naar mezelf terug te keren. Hoe verder je ook in het proces komt, des te meer krijg je je autonomie terug en word je dus voorbereid op het leven thuis.

Kortom, deze behandeling is niet zoals in alle andere klinieken en heel authentiek. Voor het eerst in mijn leven geloof ik dat ik van mijn eetstoornis kan genezen en dat ik op de goede weg ben. Dankzij de hulp van Changes GGZ.

Weer op de goede weg

Halsteren

Eetstoorniskliniek in Halsteren voor jeugd (15+) en volwassenen. Behandellocatie voor eetstoornissen met klinische opname (24/7) én nazorg.

De locatie

Wij vinden het belangrijk dat de behandeling op eetstoornis jou écht gaan helpen naar blijvend herstel. Onze eetstoorniskliniek in Halsteren is kleinschalig, waardoor wij jou een persoonlijke aanpak én een individuele behandelaar kunnen toewijzen. Een klinische opname in onze eetstoorniskliniek duurt over het algemeen 12 weken (voor 15- 21 jaar) of 8 weken (21 jaar en ouder). Overdag vinden er groepstherapieën en individuele gesprekken plaats en in de avond worden er zelfhulpgroepen bezocht.

Behandeling bij eetstoornis

De behandeling in onze kliniek is gericht op het vergroten van inzicht in de oorzaak en functie van jouw eetstoornis. Wij geloven erin dat door het doorgronden van de functie van de eetstoornis er een gedegen fundering wordt gelegd voor blijvend herstel. Onze academisch geschoolde specialisten hebben jarenlange ervaring bij de behandelingen van eetstoornissen. Een groot gedeelte van onze specialisten zijn zelf ook ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat, waardoor ze jou tijdens het behandeltraject optimaal kunnen begeleiden.

Lees andere ervaringen

Eetstoornis
ervaringsverhaal-wendy

Wendy, 43 jaar

“Man man. Wat een dag. De eerste dag echt weer thuis na 13 weken in de eetstoorniskliniek.”

Lees het verhaal van Wendy
Eetstoornis

Ouders Patrick en Mendie, 17 jaar

“Wij willen graag onze dankbaarheid uiten voor de persoonlijke en professionele zorg die onze dochter heeft ontvangen in de kliniek voor eetstoornissen van Changes GGZ in Halsteren.”

Lees het verhaal van Ouders Patrick en Mendie
Eetstoornis

Anouk, 23 jaar

“Ik schilderde deze boom in het diepst van mijn strijd, toen er geen toekomst leek te zijn. Geen licht aan het einde van de tunnel. Alleen maar donker, verdriet en pijn.”

Lees het verhaal van Anouk

Gerelateerde artikelen

Startmodule-ehealth-Changes-GGZ-768x471

Changes GGZ lanceert e-health: maak kennis met de Startmodule

Sinds kort krijgen cliënten die wachten op een ambulante (dag)behandeling voor een eetstoornis toegang tot onze nieuwe e-health: de Startmodule. Hoewel we …

Changes GGZ lanceert e-health: maak kennis met de Startmodule Lees artikel

Blog Achtergrond Eetstoornis variant 3

Anorexia is een mentale en lichamelijke ziekte

‘Anorexia is niet alleen een mentale, maar ook een lichamelijke ziekte’, dat blijkt uit recent onderzoek dat is gepubliceerd in Nature Genetics. …

Anorexia is een mentale en lichamelijke ziekte Lees artikel

Blog Achtergrond Eetstoornis

De eeuwige strijd tussen arts en eetstoornis

Het is de ziekte die de meeste slachtoffers maakt, maar ook het meeste onbegrip krijgt. Hoe komt het dat eetstoornissen nog steeds …

De eeuwige strijd tussen arts en eetstoornis Lees artikel

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven