Kliniek bij anorexia

Behandeling in een anorexia kliniek

Anorexia kliniek

Voor jouw anorexia behandeling kan het nodig zijn dat je bij ons in de eetstoornis kliniek in Halsteren (Noord-Brabant) komt. Dit wordt ook wel een klinisch opname genoemd. Bij dit behandeltraject woon je tijdelijk in de anorexia kliniek waarbij je 24/7 begeleiding krijgt van een deskundig team aan behandelaren.

Een opname in een anorexia kliniek helpt je los te komen uit je omgeving en oude patronen, waardoor je deze eetstoornis kunt doorbreken. Lees hier alles over onze anorexia kliniek en de ervaringen van onze oud-cliënten.

Changes GGZ Halsteren Eetstoorniskliniek Woonkamer

Ik wil een medewerker spreken

Heb je vragen over Changes GGZ en wil je graag met één van onze medewerkers spreken? Bel ons via 088 - 242 6437.

Ik wil teruggebeld worden

Wil je liever dat één van onze medewerkers jou terugbelt? Laat dan je gegevens achter in ons terugbelformulier.

Anorexia kliniek in Nederland

Welke behandeling het beste kan worden toegepast bij anorexia, hangt af van de achterliggende oorzaak, hoe lang je anorexia hebt en in welke mate. In sommige situaties is een opname in een anorexia kliniek de beste stap voor jouw herstel. In de anorexia kliniek van Changes GGZ kunnen cliënten uit heel Nederland terecht. De kliniek is gelegen in een rustige, bosrijke omgeving en biedt behandelingen voor zowel volwassenen als jeugd.

Klinische behandeling voor anorexia

Naast dagbehandeling voor anorexia op onze locatie in Breda bieden een klinische behandelingsprogramma voor anorexia en andere eetstoornissen in onze eetstoornis kliniek in Halsteren. Bij de klinische opname kom je voor een periode van 6 weken in onze kliniek wonen. Je volgt via het programma een vaste dagelijkse routine, krijgt persoonlijke begeleiding en therapie en neemt deel aan groepssessies. Het grote voordeel hiervan is dat je 24/7 ondersteuning hebt en daardoor als het ook even wat minder gaat gedurende je behandeltraject snel de juiste hulp krijgt. Je komt bovendien los van je eigen omgeving en daardoor ook belangrijke triggers die jouw eetstoornis nu in stand houden.

In acht weken leg jij een belangrijke basis voor herstel op de lange termijn. We leggen de focus niet alleen op een gezond gewicht, maar juist ook op het onderliggende probleem waardoor jij je eetstoornis hebt ontwikkeld en hoe je deze nu in stand houdt.

Lees hier meer over onze anorexia behandeling.

“Ik vond een kracht in mezelf die zo sterk was”

“Blijvend herstel van anorexia is mogelijk. Daarvan zijn wij overtuigd. Om dit te bereiken, is onze aanpak misschien anders dan je gewend bent. Dit is meteen het eerste patroon dat we doorbreken. Het is tijd om het roer met beide handen vast te grijpen en de regie over jouw leven terug te krijgen. Met professionele hulp bij anorexia en een individuele aanpak helpen we jou om anorexia te overwinnen. Zet de eerste stap naar echt herstel.”

Anorexia nervosa betekenis

Wanneer heb je anorexia en waar kun je terecht? Anorexia is een eetstoornis waarbij je obsessief bezig met eten en je gewicht. Lees hier meer over symptomen en kenmerken van anorexia.

Het is belangrijk eetstoornissen vroegtijdig te signaleren en aan de bel te trekken bij je huisarts voor een doorverwijzing naar een gespecialiseerde instelling zoals Changes GGZ. Hoe eerder jij je laat behandelen hoe beter het zal zijn voor je herstel. Je kunt bij Changes GGZ terecht voor een anorexia opname in de kliniek of individueel of groepstraject bij de dagbehandeling. Bij je intake wordt met jou afgestemd wat het beste behandelplan voor jouw herstel is.

Wanneer is een kliniek opname nodig bij anorexia?

Anorexia is op verschillende manieren te behandelen, waaronder met een klinische opname. Wanneer dagbehandeling niet werkt voor jouw situatie kan worden besloten of een klinische opname voor anorexia een belangrijke volgende stap wordt in jouw herstel. Afhankelijk van je BMI, het onderliggende probleem, situatie en advies van onze specialisten wordt deze keuze met jou gemaakt.

Hoe gaat een opname in onze anorexia kliniek in zijn werk?

Wil jij jezelf of iemand die je kent aanmelden voor een opname in de anorexia kliniek? Zo gaat het in zijn werk.

Je start het aanmeldproces met een verwijzing van je huisarts voor bijvoorbeeld de kliniek van Changes GGZ. Vervolgens meld jij (of je huisarts) je aan voor de behandeling. Dat kan via dit inschrijfformulier. Een van onze collega’s neemt contact met je op om je aanmelding, onze behandelopties voor jouw situatie en de verdere procedure door te spreken. Vervolgens worden jouw intakegesprekken ingepland. De intake bestaat uit twee delen; een gesprek waarin een psycholoog dieper ingaat op je situatie en een gesprek waarin je diagnose en verdere stappen wordt besproken.

Als uit het intakegesprek blijkt dat klinische opname voor jou de beste anorexia behandeling is, dan bieden wij de mogelijkheid voor een kliniek opname in Halsteren. In onze kliniek bieden wij een persoonlijke en professionele eetstoornis behandeling aan bij anorexia.

De anorexia kliniek van Changes GGZ

Onze eetstoornis kliniek in Halsteren (Noord-Brabant) is in 2020 volledig gemoderniseerd en voldoet aan alle wensen voor een specialistische anorexia kliniek. In deze anorexia kliniek in Brabant bieden we je alle mogelijkheden om met professionals te werken aan het herstel van anorexia. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen doen in onze anorexia kliniek in Halsteren? Meld je onderaan deze pagina aan voor een intakegesprek.

Zet de eerste stap naar écht herstel.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij, of een dierbare van jou, hulp nodig? Wij helpen je bij het overwinnen van jouw eetstoornis. Vul het online aanmeldformulier in en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om de aanmelding en vervolgstappen met je te bespreken.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Welke behandeling heeft jouw voorkeur?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven