Anorexia kliniek in Nederland

Welke behandeling het beste kan worden toegepast bij anorexia, hangt af van de achterliggende oorzaak, hoe lang je anorexia hebt en in welke mate. In sommige situaties is een opname in een anorexia kliniek de beste stap voor jouw herstel. In de anorexia kliniek van Changes GGZ kunnen cliënten uit heel Nederland terecht. De kliniek is gelegen in een rustige, bosrijke omgeving en biedt behandelingen voor zowel volwassenen als jeugd.

Klinische behandeling voor anorexia

Naast ambulante dagbehandeling voor anorexia op onze locatie in Breda bieden een klinische behandelingsprogramma voor anorexia en andere eetstoornissen in onze eetstoornis kliniek in Halsteren. Bij de klinische opname kom je voor een periode van 6 weken in onze kliniek wonen. Je volgt via het programma een vaste dagelijkse routine, krijgt persoonlijke begeleiding en therapie en neemt deel aan groepssessies. Het grote voordeel hiervan is dat je 24/7 ondersteuning hebt en daardoor als het ook even wat minder gaat gedurende je behandeltraject snel de juiste hulp krijgt. Je komt bovendien los van je eigen omgeving en daardoor ook belangrijke triggers die jouw eetstoornis nu in stand houden.

In acht weken leg jij een belangrijke basis voor herstel op de lange termijn. We leggen de focus niet alleen op een gezond gewicht, maar juist ook op het onderliggende probleem waardoor jij je eetstoornis hebt ontwikkeld en hoe je deze nu in stand houdt.

Lees hier meer over onze anorexia behandeling.

eetstoorniskliniek changes ggz halsteren
Onze locatie in Halsteren, Noord-Brabant is gelegen in een bosrijke omgeving, is in 2020 volledig gemoderniseerd en voldoet aan alle wensen voor een specialistische eetstoorniskliniek

Anorexia nervosa betekenis

Wanneer heb je anorexia en waar kun je terecht? Anorexia is een eetstoornis waarbij je obsessief bezig met eten en je gewicht. Lees hier meer over symptomen en kenmerken van anorexia.

Het is belangrijk eetstoornissen vroegtijdig te signaleren en aan de bel te trekken bij je huisarts voor een doorverwijzing naar een gespecialiseerde instelling zoals Changes GGZ. Hoe eerder jij je laat behandelen hoe beter het zal zijn voor je herstel. Je kunt bij Changes GGZ terecht voor een anorexia opname in de kliniek of individueel of groepstraject bij de dagbehandeling. Bij je intake wordt met jou afgestemd wat het beste behandelplan voor jouw herstel is.

Wanneer is een kliniek opname nodig bij anorexia?

Anorexia is op verschillende manieren te behandelen, waaronder met een klinische opname. Wanneer dagbehandeling niet werkt voor jouw situatie kan worden besloten of een klinische opname voor anorexia een belangrijke volgende stap wordt in jouw herstel. Afhankelijk van je BMI, het onderliggende probleem, situatie en advies van onze specialisten wordt deze keuze met jou gemaakt.

Hoe gaat een opname in onze anorexia kliniek in zijn werk?

Wil jij jezelf of iemand die je kent aanmelden voor een opname in de anorexia kliniek? Zo gaat het in zijn werk.

Je start het aanmeldproces met een verwijzing van je huisarts voor bijvoorbeeld de kliniek van Changes GGZ. Vervolgens meld jij (of je huisarts) je aan voor de behandeling. Dat kan via dit inschrijfformulier. Een van onze collega’s neemt contact met je op om je aanmelding, onze behandelopties voor jouw situatie en de verdere procedure door te spreken. Vervolgens worden jouw intakegesprekken ingepland. De intake bestaat uit twee delen; een gesprek waarin een psycholoog dieper ingaat op je situatie en een gesprek waarin je diagnose en verdere stappen wordt besproken.

Als uit het intakegesprek blijkt dat kliniek opname voor jou de beste anorexia behandeling is, dan bieden wij de mogelijkheid voor een kliniek opname in Halsteren. In onze kliniek bieden wij een persoonlijke en professionele eetstoornis behandeling aan bij anorexia.

De anorexia kliniek van Changes GGZ

Onze eetstoornis kliniek in Halsteren (Noord-Brabant) is in 2020 volledig gemoderniseerd en voldoet aan alle wensen voor een specialistische anorexia kliniek. In deze anorexia kliniek in Brabant bieden we je alle mogelijkheden om met professionals te werken aan het herstel van anorexia. Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen doen in onze anorexia kliniek in Halsteren? Meld je onderaan deze pagina aan voor een intakegesprek.

Zet de eerste stap naar écht herstel.

Net als oud-cliënten Renée en Annelies, die hieronder hun ervaring met je delen.

Het was de beste beslissing die ik tot nu toe in mijn leven gemaakt heb.

“Ik heb veel verdriet gehad, maar ook veel geluk om mezelf te herontdekken en dit ervaar ik beide nu nog steeds elke dag. Mijn eetstoornis heeft geen controle meer over mijn eetgedrag. Ik heb nog een weg te gaan, maar ze hebben me zo goed op weg geholpen. Ik ben nu de schrijver van mijn eigen verhaal. Ik ben Changes GGz en alle medewerkers mijn leven dankbaar dat ze mij geholpen hebben om mijn weg naar mijzelf terug te vinden.”

Renée

Ik heb anorexia overwonnen

“Ik voelde me er veilig en gehoord. De behandeling individueel en in de groep gaven mij veel inzichten. Van de diëtiste die me begeleide tot de administratief medewerkers, een ieder kwam even begripvol over. De rust en het begrip, de diverse blokken tijdens de dagbehandeling gaven een inkijk in mijn emoties. Er gingen deuren open en ik kon, met de hulp van een heel team om me heen, mijn emoties uiten en mijn eetstoornis aan de kant schuiven.”

Annelies (40)

Wachttijden

Als uit het intakegesprek blijkt dat kliniek opname de meeste geschikte behandeling is voor jouw situatie, dan zetten we proces richting jouw herstel direct in werking. Bij onze anorexia kliniek in Halsteren houden we de wachttijden zo kort mogelijk als we kunnen. Bekijk hier de actuele wachttijden voor onze behandelingen.

Heb je vragen over de kliniek of wil je meer weten over onze behandeling? Neem contact met ons op via het contactformulier onderaan deze pagina of door te bellen naar 088 242 6437.

Ontdek de locatie anorexia kliniek: een kleine tour!

Benieuwd hoe onze anorexia kliniek er van binnen uit ziet? Bekijk hieronder de foto’s voor een eerste indruk!

zithoek bij eetstoorniskliniek changes ggz halsteren
Zithoek
stoelen en plant bij eetstoorniskliniek changes ggz halsteren
Entree tuin
slaapkamer bij eetstoorniskliniek changes ggz halsteren
Slaapkamer
eettafel bij eetstoorniskliniek changes ggz halsteren
Eetkamer
woonkamer bij eetstoorniskliniek changes ggz halsteren
Woonkamer
tuin bij eetstoorniskliniek changes ggz halsteren
Tuin

Hulp nodig? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Deze opname is voor mij de beste behandeling geweest die ik de afgelopen 12 jaar heb gehad voor mijn eetstoornis. Voor het eerst ben ik gaan geloven dat herstel echt mogelijk is.”

Ilsa