Alice

Cocaineverslaving

Knokken kan iedereen. Knok nu de juiste kant op. Knok voor jezelf en niet langer tegen jezelf. Maak die omslag en change! Wie had dat ooit verwacht? 30 jaar heb ik me klote gevoeld en dacht ik dat ik niets kon, totdat alles bij Changes GGZ op een rijtje werd gezet en ik me begon te beseffen dat ik al die jaren alleen maar heb geknokt om te overleven. Ze leren je hier vechten. Niet om te overleven, maar om te leven! De basis is gelegd en nu wordt het tijd om uit te vliegen en mijn nieuwe leven te starten.

jonge vrouw kijkt over bosweg na ervaring bij changes ggz

Ze leren je hier te vechten. Niet om te overleven maar om te leven!

December 2018, de zwartste tijd van mijn verslaving. Geen dag kon ik meer zonder de coke. Na 12 dagen iedere dag gebruik, kon ik niet meer en besloot eruit te stappen; geen pijn en verdriet meer. Zelfs dat lukte me niet en ik bleef doorademen. Na één terugval de eerste week van januari en vele gesprekken met mijn familie en naasten besloot ik ertegen te gaan vechten in plaats van op te geven.

Een intake bij Changes GGZ was gepland en jeetje, wat was ik zenuwachtig. Ik ben in die tijd ontzettend dicht tegen God aangekropen. De intake kan ik me nog goed herinneren. Ik geloof dat ik de helft van de tijd heb gehuild.

In februari 2019 mocht ik beginnen met mijn behandeling. Ik werd fantastisch opgevangen door mijn groepsgenoten en ik voelde me direct opgenomen en thuis. In het begin veel sprake van de dikke muur die ik in al die jaren had opgebouwd, maar daar werd al snel doorheen geprikt. Zoveel gebeurd in mijn leven: fysiek- en seksueel misbruik, verlaten door mijn familie, het overlijden van mijn vader en de borstkanker en verminkingen die daarbij horen. Overtuigingen over mijzelf die hieruit voort zijn gekomen zaten diep in mij geworteld. Ik was ervan overtuigd dat ik waardeloos was en minder dan anderen. Ik offerde mezelf op, stelde immens hoge eisen aan mezelf en had moeite anderen te vertrouwen. Ik kon mezelf niet meer in de spiegel aankijken van schaamte. Dát is wel veranderd. In acht weken heb ik mezelf teruggevonden en ben ik van mezelf gaan houden. Door veel te bidden en alle hulp en medeleven van de behandelaars en groepsgenoten heb ik me erdoorheen geworsteld.

Het is ontzettend zwaar, dat geef ik toe, maar het is elke traan waard geweest. Opgeven is geen optie meer. Ik heb ontzettend veel mooie dingen in mijn leven, alleen zag ik deze niet meer. Nu geniet ik weer van elke dag. Uitdagingen en teleurstellingen, die horen er nu eenmaal bij in het leven en ik heb geleerd deze nu aan te gaan in plaats van uit de weg te gaan.

 

Tijd voor een nieuwe koers

We bieden ambulante en klinische behandelingen aan voor verslaving en eetstoornissen. Al onze behandelingen staan in het teken van een gelijkwaardige en persoonlijke aanpak en vinden plaats op kleinschalige, huiselijke locaties.