Ria, 66 jaar

Ria, 66 jaar

Het verhaal van Ria

Verslaving

Het was een zeer zwaar traject maar ik ben heel blij dat ik het gedaan heb.

Ik heb vanaf 25e gebruikt, alcohol in mijn geval. Zoals menigeen begonnen als sociale drinker alleen werd bij mij de hoeveelheid die ik nodig had om sociaal te kunnen doen steeds groter. Door tegenslagen in mijn leven veranderde ik in een probleemdrinker, alleen zag ik dat nog niet zo.

De behandelaars waren stuk voor stuk betrokken, bekwaam en vooral zeer geduldig.

Mijn naam is Ria. Ik wil me als lid van de cliëntenraad van Changes GGZ aan jullie voorstellen en wat van mijn achtergrond vertellen. Leeftijd is in feite niet belangrijk maar in dit geval wil ik het toch benoemen. Ik ben 66 jaar en hoor ongetwijfeld bij de oudere cliënten. Waarom ik het benoem is vanwege het feit dat je nooit te oud bent om van koers te veranderen hoe sterk je gewoontes ook geworden zijn naar mate van je leeftijd.

Omdat mijn lichaam het 5 jaar geleden bijna af liet weten moest ik een keus maken of ik op deze manier door wilde gaan. Ik heb toen gekozen voor stoppen met gebruik van de een op de andere dag. In eerste instantie zonder hulp, na een half jaar ben ik meetings gaan bezoeken. Ik bleef echter heel bang voor een terugval en ik wilde graag meer weten van de oorzaak van mijn verslaving.

Via de huisarts ben ik 4 jaar geleden bij Changes terechtgekomen. Daar ik al bijna 2 jaar nuchter was het even zoeken naar het juiste traject voor mij. Tijdens de intake is hier veel ruimte voor geweest. We zijn toen tot de conclusie gekomen dat dagbehandeling voor mij het beste zou zijn. Vol goede moed ben ik dat traject ingestapt, toen nog 2 dagen per week gedurende 12 weken. Ik startte in een groep waar ik veruit de oudste was maar al snel bleek dat bij verslaving leeftijd absoluut niet belangrijk is. Je zit allemaal in hetzelfde schuitje en je moet meevaren om wat te bereiken.

Het was een zeer zwaar traject maar ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. De behandelaars waren stuk voor stuk betrokken, bekwaam en vooral zeer geduldig. Door de vertrouwde veilige omgeving is mij veel duidelijk geworden en kreeg ik de zekerheid dat ik kon leven zonder gebruik en de kwaliteit van mijn leven verbeterde aanzienlijk.
Na de dagbehandeling heb ik nog het nazorgtraject gevolgd: 1x per 2 weken in de avond. Dit nazorgtraject is door Changes gestopt onder andere vanwege financiële overwegingen. Helaas.

Tijdens dit traject ben ik gevraagd om in de cliëntenraad te gaan. Daar ik het van groot belang vind dat cliënten meekijken naar de kwaliteit van zorg heb ik hier ja op gezegd en ik zit nu twee jaar in de raad.
Wij kunnen als cliëntenraad alleen maar goed functioneren als we voldoende input krijgen van de volgers van de diverse behandelingen, klinisch zowel als ambulant. We willen graag alle feedback krijgen, positief en negatief. Hoe onbelangrijk het ook lijkt: kom ermee! Dit kan via het inloopspreekuur maar ook via de mail. Wij gaan er mee aan de slag.

Ik ben nu 5 jaar nuchter en hoop nog lang mijn steentje te kunnen bijdragen aan het welzijn van de bezoekers van de diverse behandelingen bij Changes GGZ.

Heel veel succes en sterkte bij het volgen van de behandeling en het behouden van de nieuwe koers die je hebt ingezet!!

Ik ben nu 5 jaar nuchter 

Breda

Individueel traject, dagbehandeling, traumabehandeling en nazorg. Behandellocatie voor verslaving en eetstoornis met dagbehandeling en traumabehandeling.

De locatie

Changes GGZ Breda biedt verschillende behandelingen aan waarbij je thuis kan blijven wonen en wekelijks naar onze locatie aan de Hoge Mosten komt. Wij bieden (dag)behandelingen aan voor mensen die worstelen met een verslaving of eetstoornis. Hierdoor kan er gewerkt worden aan je probleem met minimale verstoring van je dagelijkse leven.

Changes GGZ Breda

Wij zijn ervan overtuigd dat blijvend herstel van een verslaving of eetstoornis mogelijk is. Samen met ons team van behandelaren sta je sterk en zul je werken aan het doorbreken en veranderen van jouw patronen.

Lees andere ervaringen

Verslaving

Ronald, 32 jaar

“Ooit met 1 onschuldig drankje begonnen, tot ik niet meer terug kon en mijn leven in een nachtmerrie veranderde.”

Lees het verhaal van Ronald
Verslaving

Lisette, 42 jaar

“Mijn leven was letterlijk en figuurlijk één grote bende. Ik had alles en iedereen teleurgesteld, voorgelogen, gemanipuleerd en ontzettend veel verdriet gedaan, waaronder mezelf.”

Lees het verhaal van Lisette
Verslaving

Corina, 40 jaar

“Ik dacht eigenlijk dat het geen echte verslaving was, maar kwam er al gauw achter dat ik wel degelijk verslaafd was.”

Lees het verhaal van Corina

Gerelateerde artikelen

Afstudeeronderzoek, Veerle (Weert)

De relatie tussen verslaving en Hikikomori symptomen De enthousiaste Veerle van de Pasch werkt als psycholoog bij onze locatie voor verslavingsbehandelingen in …

Afstudeeronderzoek, Veerle (Weert) Lees artikel

Wanneer ben je verslaafd?

Waar gaat gezellig een biertje drinken met vrienden, gamen om te ontspannen of een pilletje nemen op een festival over in een verslaving? …

Wanneer ben je verslaafd? Lees artikel

Blog Achtergrond Verslaving variant 2

Help, ik heb een gokprobleem! Welke hulp is er?

Tuurlijk, af en toe een gokje wagen kan geen kwaad. Maar is gokken voor jou meer dan alleen een manier om te …

Help, ik heb een gokprobleem! Welke hulp is er? Lees artikel

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven