Lisette, 42 jaar

Lisette, 42 jaar

Het verhaal van Lisette

Ik was zó klaar met alles.

Een overduidelijke Stap één ..

Mijn leven was letterlijk en figuurlijk één grote bende. Ik had alles en iedereen teleurgesteld, voorgelogen, gemanipuleerd en ontzettend veel verdriet gedaan, waaronder mezelf.

Vanaf mijn vroegste jeugd heb ik de ellendige gevolgen van alcoholmisbruik gezien en ik was daardoor nóg bozer op mezelf dat ik het zover had laten komen.

23 oktober 2018 zat ik, inmiddels 2 weken nuchter, maar behoorlijk nerveus, in het vliegtuig naar Zuid-Afrika.

Mijn beste vriend en grootste vijand

Mijn aankomst daar vergeet ik nooit meer .. Ik werd zó vriendelijk verwelkomd dat ik gelijk achterdochtig was. In mijn leven, mijn verleden betekende dit namelijk altijd dat er iets naars achteraan zou komen, dus ik sliep de eerste nacht maar een paar uurtjes en bij het ontbijt de volgende morgen dacht ik oprecht dat ik in een sekte terecht was gekomen toen iedereen hand in hand de Serenity Prayer uitsprak.

Tijdens mijn verblijf in The Grange leerde ik de woorden kennen, voelen en begrijpen die we dagelijks uitspraken en bleek ik zéker niet in een sekte beland te zijn.

Ik heb 6 weken van hele lange dagen geluisterd, gehuild, gesproken, gelachen en geleerd .. Mijn counselor is tot op de dag van vandaag mijn grote held, want (mede) door hem heb ik mijn verleden stukje voor stukje leren verwerken.

Mijn tijd in de kliniek was de pittigste tijd van mijn leven, maar zo ontzettend waardevol. Alcohol was mijn beste vriend en grootste vijand. Het heeft een groot deel van mijn leven (negatief) beïnvloed, heeft me veranderd van het lieve, onschuldige meisje wat ik ooit was in een egoïstische, eenzame, afgestompte vrouw.

Mijn tijd in de kliniek heeft me mijn leven teruggegeven. Mijn dochter haar liefhebbende moeder teruggegeven. Mijn moeder haar behulpzame, gezellige dochter teruggegeven.

Ik heb zoveel geleerd over mezelf door alle gesprekken met lotgenoten, therapeuten en niet te vergeten ervaringsdeskundigen.

Op dit moment ben ik 2 jaar en 7 maanden nuchter en werk ik nog dagelijks aan mijn herstel met behulp van het 12 stappen programma waarmee ik in de kliniek ben gestart, heb ik een sponsor en ga ik naar meetings. Dankzij de hulp van Changes ben ik begonnen aan een leven in herstel en wil ik nooit meer terug naar mijn leven in actieve verslaving.

Ik heb mijn leven terug

Zuid-Afrika

Intensieve behandeling voor verslaving. Verslavingskliniek in Kaapstad met de focus op de onderliggende problematiek van jouw verslaving.

De locatie

Ben jij op zoek naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika? Changes GGZ biedt professionele hulp bij verslaving en helpt jou weer grip te krijgen op het leven.

Een van onze behandeltrajecten kun jij in onze verslavingskliniek in Kaapstad volgen. In deze behandeling ligt de focus op de onderliggende problematiek van jouw verslaving. Doordat je flink wat afstand van je eigen omgeving neemt, kun je hier in een rustgevende en direct aan zee grenzende wijk in alle focus werken aan je herstel.

Lees andere ervaringen

Verslaving

Ria, 66 jaar

“De behandelaars waren stuk voor stuk betrokken, bekwaam en vooral zeer geduldig.”

Lees het verhaal van Ria
Verslaving

Ronald, 32 jaar

“Ooit met 1 onschuldig drankje begonnen, tot ik niet meer terug kon en mijn leven in een nachtmerrie veranderde.”

Lees het verhaal van Ronald
Verslaving

Corina, 40 jaar

“Ik dacht eigenlijk dat het geen echte verslaving was, maar kwam er al gauw achter dat ik wel degelijk verslaafd was.”

Lees het verhaal van Corina

Gerelateerde artikelen

Afstudeeronderzoek, Veerle (Weert)

De relatie tussen verslaving en Hikikomori symptomen De enthousiaste Veerle van de Pasch werkt als psycholoog bij onze locatie voor verslavingsbehandelingen in …

Afstudeeronderzoek, Veerle (Weert) Lees artikel

Wanneer ben je verslaafd?

Waar gaat gezellig een biertje drinken met vrienden, gamen om te ontspannen of een pilletje nemen op een festival over in een verslaving? …

Wanneer ben je verslaafd? Lees artikel

Blog Achtergrond Verslaving variant 2

Help, ik heb een gokprobleem! Welke hulp is er?

Tuurlijk, af en toe een gokje wagen kan geen kwaad. Maar is gokken voor jou meer dan alleen een manier om te …

Help, ik heb een gokprobleem! Welke hulp is er? Lees artikel

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven