Boris, 24 jaar

Cocaïneverslaving

Toen ik voor de eerste keer bij Changes kwam was ik iemand die in de greep van verslaving leefde. Ik was radeloos en machteloos over mijn leven en over mijn verslaving. Mijn eerste gesprek wat ik had was met Ferdi en die heeft me netjes en professioneel te woord gestaan. Er was veel begrip voor mij en mijn probleem. Ik zat toen elders in ergens anders in een GGZ instelling en mijn dagen waren niet fijn daar.

jonge man op grasveld na ervaring bij changes ggz

Bedankt dat we samen mijn leven aan mezelf hebben kunnen teruggeven

Ik gebruikte bijna elke dag van de week en zat in grote financiële problemen door mijn gebruik. Ik liep vaak weg van de afdeling, loog en manipuleerde mensen om aan geld te komen.

Toen ik hoorde dat ik groen licht had gekregen om naar Zuid-Afrika te gaan, kwam het bij me op dat er een grote kans aan zat te komen. Ik heb toen niet meer gebruikt omdat ik verantwoordelijkheid begon te nemen. Er werd in mij geïnvesteerd en dat vond ik wel een tegenprestatie waardig. Na 10 dagen vertrok ik dan eindelijk, na 6 maanden ergens anders in de GGZ, naar de detox kliniek in Laren. Dit was dus een echte fysieke richting Zuid-Afrika toe. Ik heb daar goed personeel en aardige mensen/cliënten om me heen gehad en de tijd vloog voorbij.

De tijd in Zuid-Afrika was zwaar, emotioneel en zeer leerzaam. De weekenden waren zeer ontspannend en leuk. Ik werd dagelijks met mijn oude gedrag geconfronteerd en dat was wel een eye-opener voor mij. De wekelijkse meetings waren ook heel prettig en leerzaam. Ik begon te veranderen en weer bij mijn gevoel te komen.

Toen ik de driedaagse dagbehandeling startte werd er vanuit de 1-daagse al gezegd dat het best pittige therapie is, maar dat je er vet veel van kan leren en dat heb ik ook zo ervaren. De 1-op-1’s met Ferdi zijn echt maatwerk en de opdrachten die daaruit volgen ook. Verder wil ook Jos, Marion, Annemieke, Lise en de anderen bedanken voor de therapie.

Bedankt dat we samen mijn leven aan mezelf hebben kunnen teruggeven.

Met vriendelijke groet,

Boris

Tijd voor een nieuwe koers

We bieden ambulante en klinische behandelingen aan voor verslaving en eetstoornissen. Al onze behandelingen staan in het teken van een gelijkwaardige en persoonlijke aanpak en vinden plaats op kleinschalige, huiselijke locaties.