Lisette

Verslaving

9 oktober 2018 kwam ik binnen in de detox. Ik was zó klaar met alles.

Een overduidelijke Stap één ..

Mijn leven was letterlijk en figuurlijk één grote bende. Ik had alles en iedereen teleurgesteld, voorgelogen, gemanipuleerd en ontzettend veel verdriet gedaan, waaronder mezelf.

Vanaf mijn vroegste jeugd heb ik de ellendige gevolgen van alcoholmisbruik gezien en ik was daardoor nóg bozer op mezelf dat ik het zover had laten komen.

23 oktober 2018 zat ik, inmiddels 2 weken nuchter, maar behoorlijk nerveus, in het vliegtuig naar Zuid-Afrika.

lachende vrouw na ervaring bij changes ggz

Mijn beste vriend en grootste vijand

Mijn aankomst daar vergeet ik nooit meer .. Ik werd zó vriendelijk verwelkomd dat ik gelijk achterdochtig was. In mijn leven, mijn verleden betekende dit namelijk altijd dat er iets naars achteraan zou komen, dus ik sliep de eerste nacht maar een paar uurtjes en bij het ontbijt de volgende morgen dacht ik oprecht dat ik in een sekte terecht was gekomen toen iedereen hand in hand de Serenity Prayer uitsprak.

Tijdens mijn verblijf in The Grange leerde ik de woorden kennen, voelen en begrijpen die we dagelijks uitspraken en bleek ik zéker niet in een sekte beland te zijn.

Ik heb 6 weken van hele lange dagen geluisterd, gehuild, gesproken, gelachen en geleerd .. Mijn counselor Vic is tot op de dag van vandaag mijn grote held, want (mede) door hem heb ik mijn verleden stukje voor stukje leren verwerken.

Mijn tijd in de kliniek was de pittigste tijd van mijn leven, maar zo ontzettend waardevol. Alcohol was mijn beste vriend en grootste vijand. Het heeft een groot deel van mijn leven (negatief) beïnvloed, heeft me veranderd van het lieve, onschuldige meisje wat ik ooit was in een egoïstische, eenzame, afgestompte vrouw.

Mijn tijd in de kliniek heeft me mijn leven teruggegeven. Mijn dochter haar liefhebbende moeder teruggegeven. Mijn moeder haar behulpzame, gezellige dochter teruggegeven.

Ik heb zoveel geleerd over mezelf door alle gesprekken met lotgenoten, therapeuten en niet te vergeten ervaringsdeskundigen.

Op dit moment ben ik 2 jaar en 7 maanden nuchter en werk ik nog dagelijks aan mijn herstel met behulp van het 12 stappen programma waarmee ik in de kliniek ben gestart, heb ik een sponsor en ga ik naar meetings. Dankzij de hulp van Changes ben ik begonnen aan een leven in herstel en wil ik nooit meer terug naar mijn leven in actieve verslaving ..