Behandeling

Hoe ziet de behandeling van een gokverslaving eruit?

Aan elke behandeling bij Changes GGZ gaat een intakeproces vooraf. Tijdens het kennismakingsgesprek kun jij in een veilige omgeving je verhaal doen. Op basis daarvan stellen we een behandelingsplan op, waarbij we rekening houden met jouw individuele situatie en je behoeften. Afhankelijk van de ernst en aard van je gokverslaving maken we een keuze tussen een ambulante dagbehandeling of een kliniek opname.

Wat kan ik verwachten van de therapiesessies?

Zoals je hierboven al kon lezen is de behandeling er niet alleen op gericht om jou van je gokverslaving af te helpen, maar ook om te voorkomen dat je een terugval krijgt. Duurzaam herstel noemen we dat. Om dit te realiseren maken we gebruik van diverse vormen van therapie, waarvan de effectiviteit in wetenschappelijke onderzoeken is aangetoond. Hierbij kun je denken aan cognitieve gedragstherapie en systeemtherapie. Dit gebeurt allemaal onder begeleiding van deskundige professionals. Zij brengen je technieken bij om de controle over je gedachten en gevoelens weer terug te vinden, zodat je op een gezondere manier met impulsieve gevoelens en stressvolle situaties om kunt gaan. Een aantal van onze specialisten zijn ook ervaringsdeskundige en weten als geen ander wat jij meemaakt. Ook zij zullen er alles aan doen om jou te helpen bij het overwinnen van je speedverslaving.

Gokverslaving behandeling bij Changes GGZ

Een gokverslaving kan niet alleen jouw leven verwoesten, maar ook dat van je naasten. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Wil je meer weten over de behandeling van een gokverslaving bij Changes GGZ? Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 088-2426437 en vertellen je graag meer over de mogelijkheden.