Alice, 46 jaar

Alice, 46 jaar

Het verhaal van Alice

Knokken kan iedereen. Knok nu de juiste kant op. Knok voor jezelf en niet langer tegen jezelf. Maak die omslag en change! Wie had dat ooit verwacht? 30 jaar heb ik me klote gevoeld en dacht ik dat ik niets kon, totdat alles bij Changes GGZ op een rijtje werd gezet en ik me begon te beseffen dat ik al die jaren alleen maar heb geknokt om te overleven. Ze leren je hier vechten. Niet om te overleven, maar om te leven! De basis is gelegd en nu wordt het tijd om uit te vliegen en mijn nieuwe leven te starten.

Ze leren je hier te vechten. Niet om te overleven maar om te leven!

December 2018, de zwartste tijd van mijn verslaving. Geen dag kon ik meer zonder de coke. Na 12 dagen iedere dag gebruik, kon ik niet meer en besloot eruit te stappen; geen pijn en verdriet meer. Zelfs dat lukte me niet en ik bleef doorademen. Na één terugval de eerste week van januari en vele gesprekken met mijn familie en naasten besloot ik ertegen te gaan vechten in plaats van op te geven.

Een intake bij Changes GGZ was gepland en jeetje, wat was ik zenuwachtig. Ik ben in die tijd ontzettend dicht tegen God aangekropen. De intake kan ik me nog goed herinneren. Ik geloof dat ik de helft van de tijd heb gehuild.

In februari 2019 mocht ik beginnen met mijn behandeling. Ik werd fantastisch opgevangen door mijn groepsgenoten en ik voelde me direct opgenomen en thuis. In het begin veel sprake van de dikke muur die ik in al die jaren had opgebouwd, maar daar werd al snel doorheen geprikt. Zoveel gebeurd in mijn leven: fysiek- en seksueel misbruik, verlaten door mijn familie, het overlijden van mijn vader en de borstkanker en verminkingen die daarbij horen. Overtuigingen over mijzelf die hieruit voort zijn gekomen zaten diep in mij geworteld. Ik was ervan overtuigd dat ik waardeloos was en minder dan anderen. Ik offerde mezelf op, stelde immens hoge eisen aan mezelf en had moeite anderen te vertrouwen. Ik kon mezelf niet meer in de spiegel aankijken van schaamte. Dát is wel veranderd. In acht weken heb ik mezelf teruggevonden en ben ik van mezelf gaan houden. Door veel te bidden en alle hulp en medeleven van de behandelaars en groepsgenoten heb ik me erdoorheen geworsteld.

Het is ontzettend zwaar, dat geef ik toe, maar het is elke traan waard geweest. Opgeven is geen optie meer. Ik heb ontzettend veel mooie dingen in mijn leven, alleen zag ik deze niet meer. Nu geniet ik weer van elke dag. Uitdagingen en teleurstellingen, die horen er nu eenmaal bij in het leven en ik heb geleerd deze nu aan te gaan in plaats van uit de weg te gaan.

Nu geniet ik weer van elke dag.

Zuid-Afrika

Intensieve behandeling voor verslaving. Verslavingskliniek in Kaapstad met de focus op de onderliggende problematiek van jouw verslaving.

De locatie

Ben jij op zoek naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika? Changes GGZ biedt professionele hulp bij verslaving en helpt jou weer grip te krijgen op het leven.

Een van onze behandeltrajecten kun jij in onze verslavingskliniek in Kaapstad volgen. In deze behandeling ligt de focus op de onderliggende problematiek van jouw verslaving. Doordat je flink wat afstand van je eigen omgeving neemt, kun je hier in een rustgevende en direct aan zee grenzende wijk in alle focus werken aan je herstel.

Lees andere ervaringen

Verslaving

Ria, 66 jaar

“De behandelaars waren stuk voor stuk betrokken, bekwaam en vooral zeer geduldig.”

Lees het verhaal van Ria
Verslaving

Ronald, 32 jaar

“Ooit met 1 onschuldig drankje begonnen, tot ik niet meer terug kon en mijn leven in een nachtmerrie veranderde.”

Lees het verhaal van Ronald
Verslaving

Lisette, 42 jaar

“Mijn leven was letterlijk en figuurlijk één grote bende. Ik had alles en iedereen teleurgesteld, voorgelogen, gemanipuleerd en ontzettend veel verdriet gedaan, waaronder mezelf.”

Lees het verhaal van Lisette

Gerelateerde artikelen

Afstudeeronderzoek, Veerle (Weert)

De relatie tussen verslaving en Hikikomori symptomen De enthousiaste Veerle van de Pasch werkt als psycholoog bij onze locatie voor verslavingsbehandelingen in …

Afstudeeronderzoek, Veerle (Weert) Lees artikel

Wanneer ben je verslaafd?

Waar gaat gezellig een biertje drinken met vrienden, gamen om te ontspannen of een pilletje nemen op een festival over in een verslaving? …

Wanneer ben je verslaafd? Lees artikel

Blog Achtergrond Verslaving variant 2

Help, ik heb een gokprobleem! Welke hulp is er?

Tuurlijk, af en toe een gokje wagen kan geen kwaad. Maar is gokken voor jou meer dan alleen een manier om te …

Help, ik heb een gokprobleem! Welke hulp is er? Lees artikel

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven