Boris, 24 jaar

Boris, 24 jaar

Het verhaal van Boris

Cocaïneverslaving

Toen ik voor de eerste keer bij Changes kwam was ik iemand die in de greep van verslaving leefde. Ik was radeloos en machteloos over mijn leven en over mijn verslaving. Mijn eerste gesprek wat ik had was met Ferdi en die heeft me netjes en professioneel te woord gestaan. Er was veel begrip voor mij en mijn probleem. Ik zat toen elders in ergens anders in een GGZ instelling en mijn dagen waren niet fijn daar.

Bedankt dat we samen mijn leven aan mezelf hebben kunnen teruggeven

Ik gebruikte bijna elke dag van de week en zat in grote financiële problemen door mijn gebruik. Ik liep vaak weg van de afdeling, loog en manipuleerde mensen om aan geld te komen.

Toen ik hoorde dat ik groen licht had gekregen om naar Zuid-Afrika te gaan, kwam het bij me op dat er een grote kans aan zat te komen. Ik heb toen niet meer gebruikt omdat ik verantwoordelijkheid begon te nemen. Er werd in mij geïnvesteerd en dat vond ik wel een tegenprestatie waardig. Na 10 dagen vertrok ik dan eindelijk, na 6 maanden ergens anders in de GGZ, naar de detox kliniek in Laren. Dit was dus een echte fysieke richting Zuid-Afrika toe. Ik heb daar goed personeel en aardige mensen/cliënten om me heen gehad en de tijd vloog voorbij.

De tijd in Zuid-Afrika was zwaar, emotioneel en zeer leerzaam. De weekenden waren zeer ontspannend en leuk. Ik werd dagelijks met mijn oude gedrag geconfronteerd en dat was wel een eye-opener voor mij. De wekelijkse meetings waren ook heel prettig en leerzaam. Ik begon te veranderen en weer bij mijn gevoel te komen.

Toen ik de driedaagse dagbehandeling startte werd er vanuit de 1-daagse al gezegd dat het best pittige therapie is, maar dat je er vet veel van kan leren en dat heb ik ook zo ervaren. De 1-op-1’s met Ferdi zijn echt maatwerk en de opdrachten die daaruit volgen ook. Verder wil ook Jos, Marion, Annemieke, Lise en de anderen bedanken voor de therapie.

Bedankt dat we samen mijn leven aan mezelf hebben kunnen teruggeven.

Emotioneel en zeer leerzaam

Zuid-Afrika

Intensieve behandeling voor verslaving. Verslavingskliniek in Kaapstad met de focus op de onderliggende problematiek van jouw verslaving.

De locatie

Ben jij op zoek naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika? Changes GGZ biedt professionele hulp bij verslaving en helpt jou weer grip te krijgen op het leven.

Een van onze behandeltrajecten kun jij in onze verslavingskliniek in Kaapstad volgen. In deze behandeling ligt de focus op de onderliggende problematiek van jouw verslaving. Doordat je flink wat afstand van je eigen omgeving neemt, kun je hier in een rustgevende en direct aan zee grenzende wijk in alle focus werken aan je herstel.

Lees andere ervaringen

Verslaving

Ria, 66 jaar

“De behandelaars waren stuk voor stuk betrokken, bekwaam en vooral zeer geduldig.”

Lees het verhaal van Ria
Verslaving

Ronald, 32 jaar

“Ooit met 1 onschuldig drankje begonnen, tot ik niet meer terug kon en mijn leven in een nachtmerrie veranderde.”

Lees het verhaal van Ronald
Verslaving

Lisette, 42 jaar

“Mijn leven was letterlijk en figuurlijk één grote bende. Ik had alles en iedereen teleurgesteld, voorgelogen, gemanipuleerd en ontzettend veel verdriet gedaan, waaronder mezelf.”

Lees het verhaal van Lisette

Gerelateerde artikelen

Afstudeeronderzoek, Veerle (Weert)

De relatie tussen verslaving en Hikikomori symptomen De enthousiaste Veerle van de Pasch werkt als psycholoog bij onze locatie voor verslavingsbehandelingen in …

Afstudeeronderzoek, Veerle (Weert) Lees artikel

Wanneer ben je verslaafd?

Waar gaat gezellig een biertje drinken met vrienden, gamen om te ontspannen of een pilletje nemen op een festival over in een verslaving? …

Wanneer ben je verslaafd? Lees artikel

Blog Achtergrond Verslaving variant 2

Help, ik heb een gokprobleem! Welke hulp is er?

Tuurlijk, af en toe een gokje wagen kan geen kwaad. Maar is gokken voor jou meer dan alleen een manier om te …

Help, ik heb een gokprobleem! Welke hulp is er? Lees artikel

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven