Corina, 40 jaar

Corina, 40 jaar

Het verhaal van Corina

Hoi, ik ben Corina en ik ben alcoholist. Graag wil ik een stukje van mijn verhaal delen.

Jarenlang is alcohol mijn alles geweest. Mijn maatje, m’n zekerheid, mijn grenzeloosheid, mijn medicatie, mijn demper en noem maar op. Maar op nummer 1 staat toch echt : mijn vijand. Mijn verslaving…die mijn leven kapot heeft gemaakt. Die mij kapot heeft gemaakt.

Ik heb daar keihard voor geknokt

Maar het heeft wel een tijd geduurd, voordat ik hulp ging zoeken. Tuurlijk wist ik best, dat ik een probleempje had. Maar er waren ook tijden, dat ik niet dronk. Dat ik alleen met speciale gelegenheden dronk. Dus maakte mij dat een alcoholist? Had ik dan een verslaving? Ik vond van niet.

Maar ik had het verkeerd. Steeds keerde de alcohol terug in mijn leven. Met alle gevolgen van dien. Want alcohol maakte van mij een volkomen ander mens. Een verschrikkelijk persoon. Iemand die grenzeloos was. Echt van God los. Zelf vond ik het vaak wel meevallen. Ik durfde immers alles. Voelde me zeker. Stoer. En de mensen naast mij, vond ik maar zeikerds. Zodra ze over mijn drankgebruik begonnen. Want niemand hoefde mij daarop te wijzen. Ik bedoel..:” Alsof hun nooit dronken”. Duhhh….

Maar in februari dit jaar, was ik er klaar mee. Dit kon zo niet langer. Ik had Changes GGZ, al vaak op mijn Facebook voorbij zien komen. Heb de stap gezet. Een priveberichtje gestuurd en later een mailtje. En ja, zij waren op dat moment de warme douche, die ik nodig was. Geen formele praat, die vaak toch een afstand doet voelen. Geen ” Mevr. Hermse” , maar gewoon “Corina “. Heerlijk. Geen wijzend vingertje…maar begrip. En hulp. Het is toen allemaal heel snel gegaan. Begin april zat ik al in Zuid – Afrika. En wat een reis, wat een 6 weken heb ik daar gehad. Ik denk de belangrijkste weken uit mijn leven. Zoveel mooie en lieve mensen ontmoet. Waar ik dankbaar voor ben. Omdat zij stuk voor stuk, erg belangrijk zijn geweest, voor dit deel van van herstel. Ik heb daar keihard geknokt.

Geknokt, om de vrouw achter mijn verslaving te ontmoeten. Om elke dag een beetje meer van haar te gaan houden. Mezelf leuker te gaan vinden. Te accepteren dat ik overgevoelig ben. Mijn onzekerheden heb. Mezelf dus nuchter te accepteren. En ja, dat is best lastig. Maar dat mag. Het mag best even lastig zijn. Het is namelijk niet onmogelijk. En natuurlijk, te accepteren, dat alcohol voor mij niet kan. Nooit meer. Niet eentje. Geen slokje. Gewoon niet. Ik wil graag iedereen bedanken van Changes GGZ. Van de koks tot de oprichter. Iedereen is namelijk belangrijk. Zonder de een, kan de ander niet bestaan.

Bedankt voor jullie goede hulp

Zuid-Afrika

Intensieve behandeling voor verslaving. Verslavingskliniek in Kaapstad met de focus op de onderliggende problematiek van jouw verslaving.

De locatie

Ben jij op zoek naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika? Changes GGZ biedt professionele hulp bij verslaving en helpt jou weer grip te krijgen op het leven.

Een van onze behandeltrajecten kun jij in onze verslavingskliniek in Kaapstad volgen. In deze behandeling ligt de focus op de onderliggende problematiek van jouw verslaving. Doordat je flink wat afstand van je eigen omgeving neemt, kun je hier in een rustgevende en direct aan zee grenzende wijk in alle focus werken aan je herstel.

Lees andere ervaringen

Verslaving

Ria, 66 jaar

“De behandelaars waren stuk voor stuk betrokken, bekwaam en vooral zeer geduldig.”

Lees het verhaal van Ria
Verslaving

Ronald, 32 jaar

“Ooit met 1 onschuldig drankje begonnen, tot ik niet meer terug kon en mijn leven in een nachtmerrie veranderde.”

Lees het verhaal van Ronald
Verslaving

Lisette, 42 jaar

“Mijn leven was letterlijk en figuurlijk één grote bende. Ik had alles en iedereen teleurgesteld, voorgelogen, gemanipuleerd en ontzettend veel verdriet gedaan, waaronder mezelf.”

Lees het verhaal van Lisette

Gerelateerde artikelen

Afstudeeronderzoek, Veerle (Weert)

De relatie tussen verslaving en Hikikomori symptomen De enthousiaste Veerle van de Pasch werkt als psycholoog bij onze locatie voor verslavingsbehandelingen in …

Afstudeeronderzoek, Veerle (Weert) Lees artikel

Wanneer ben je verslaafd?

Waar gaat gezellig een biertje drinken met vrienden, gamen om te ontspannen of een pilletje nemen op een festival over in een verslaving? …

Wanneer ben je verslaafd? Lees artikel

Blog Achtergrond Verslaving variant 2

Help, ik heb een gokprobleem! Welke hulp is er?

Tuurlijk, af en toe een gokje wagen kan geen kwaad. Maar is gokken voor jou meer dan alleen een manier om te …

Help, ik heb een gokprobleem! Welke hulp is er? Lees artikel

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving of eetstoornis. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven