Sharon, 25 jaar

Sharon, 25 jaar

Het verhaal van Sharon

Mijn leven was een drama… Het begon bij vrijdag en zaterdag drinken, daarna kwam de donderdag erbij en voor ik het wist, kon ik de supermarkt niet meer uitlopen zonder alcohol gekocht te hebben. Ik probeerde het voor mijn omgeving te verzwijgen, maar die komen natuurlijk ook niet uit een ei! Ik dronk zoveel, omdat ik me eenzaam voelde, dacht dat mijn leven toch al een puinhoop was, en eigenlijk het nut er niet meer van inzag. En door de drank, voornamelijk wijn, voelde ik me dan beter op mijn manier. Het voelde als mijn grootste vriend.

Een nieuw hoofdstuk schrijven

’s Avonds begon ik, tot diep in de nacht, sliep tot laat, ging naar de supermarkt, en dat herhaalde zich elke dag weer. Tot op een dag ik mezelf realiseerde, dat dit het juiste pad ook niet was, en als ik zo door zou gaan.. er helemaal niks meer van mij terecht zou komen… ik appte mijn moeder, en zei.. mam?! De alcohol is mijn vriend niet meer, het is nu mijn allergrootste vijand! Achter mijn rug om, heeft mijn moeder Changes ingeschakeld samen met 2 make it at life. Toen ze mij zeiden, dat ze mij een behandeling konden bieden,.. en als ik er niet op in zou gaan, mijn moeder meer afstand van mij ging nemen… wist ik, ik moet dit doen. Dit is mijn kans, ik wil dit leven niet meer, ik wil weer terug naar de oude Sharon. Voor ik het wist, zat ik in het vliegtuig naar de partnerkliniek van Changes in Italie. Eerst 2 dagen in de Detox, en daarna naar de kliniek. Heel spannend vond ik het niet, ik liet het allemaal op mij afkomen. Ik moet eerlijk bekennen, de eerste 2 weken, waren zwaar voor mij.

Niet zozeer, om de alcohol. Maar ik kwam mezelf daar tegen, je werkt daar zo hard aan jezelf, je word met je neus op de feiten gedrukt, en dat kan soms pijn doen. Ook gaan ze met je aan de slag van, waar komt het nu eigenlijk vandaan, en waarom is het zo gelopen.. Ik ben daar nu achter, en dat is heel fijn om te weten, om een terugval te voorkomen. Ik ben erg trots op mezelf, dat ik deze stap gemaakt heb, en geen seconde spijt van gehad. Ik ben weer vrolijk, spontaan, en zie een mooie toekomst tegemoet. Dat vorige vreselijke leven is voorbij, dat boek heb ik gesloten, ik ga met volle moed er tegenaan, een nieuw hoofdstuk schrijven.. Ennuh … zeg nou zelf? Is het leven met alcohol nou echt zo leuk? Alles door een normale bril zien, is toch eigenlijk veel leuker?? Ik bedank Changes GGZ, 2 make it life, en mijn lieve gezin, in het bijzonder mijn moeder, voor alle lieve steun! Ik moet het alleen doen, maar ik waardeer enorm de steun!

Bedankt! X Sharon

Een nieuw hoofdstuk schrijven

Zuid-Afrika

Intensieve behandeling voor verslaving. Verslavingskliniek in Kaapstad met de focus op de onderliggende problematiek van jouw verslaving.

De locatie

Ben jij op zoek naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika? Changes GGZ biedt professionele hulp bij verslaving en helpt jou weer grip te krijgen op het leven.

Een van onze behandeltrajecten kun jij in onze verslavingskliniek in Kaapstad volgen. In deze behandeling ligt de focus op de onderliggende problematiek van jouw verslaving. Doordat je flink wat afstand van je eigen omgeving neemt, kun je hier in een rustgevende en direct aan zee grenzende wijk in alle focus werken aan je herstel.

Lees andere ervaringen

Verslaving

Ria, 66 jaar

“De behandelaars waren stuk voor stuk betrokken, bekwaam en vooral zeer geduldig.”

Lees het verhaal van Ria
Verslaving

Ronald, 32 jaar

“Ooit met 1 onschuldig drankje begonnen, tot ik niet meer terug kon en mijn leven in een nachtmerrie veranderde.”

Lees het verhaal van Ronald
Verslaving

Lisette, 42 jaar

“Mijn leven was letterlijk en figuurlijk één grote bende. Ik had alles en iedereen teleurgesteld, voorgelogen, gemanipuleerd en ontzettend veel verdriet gedaan, waaronder mezelf.”

Lees het verhaal van Lisette

Gerelateerde artikelen

Afstudeeronderzoek, Veerle (Weert)

De relatie tussen verslaving en Hikikomori symptomen De enthousiaste Veerle van de Pasch werkt als psycholoog bij onze locatie voor verslavingsbehandelingen in …

Afstudeeronderzoek, Veerle (Weert) Lees artikel

Wanneer ben je verslaafd?

Waar gaat gezellig een biertje drinken met vrienden, gamen om te ontspannen of een pilletje nemen op een festival over in een verslaving? …

Wanneer ben je verslaafd? Lees artikel

Blog Achtergrond Verslaving variant 2

Help, ik heb een gokprobleem! Welke hulp is er?

Tuurlijk, af en toe een gokje wagen kan geen kwaad. Maar is gokken voor jou meer dan alleen een manier om te …

Help, ik heb een gokprobleem! Welke hulp is er? Lees artikel

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven