Sietze, 31 jaar

Sietze, 31 jaar

Het verhaal van Sietze

Mijn naam is Sietze en ik ben verslaafd. Al jaren heb ik te maken met de ziekte verslaving. Toen mijn verslaving zich begon te ontwikkelen ben ik op zoek gegaan naar hulp. Ik had gesprekken met een psycholoog, maar dit bleek niet genoeg. Ik gebruikte na verloop van tijd elk weekend. Dit ging jaren zo door en ik kreeg er geen grip op. Zo af en toe stopte ik een korte periode, maar ik viel steeds weer terug. Ook een eerdere klinische behandeling bleek niet genoeg.

Positieve kijk op het leven

De hulp die mij werd geboden wees ik vaak af. De drugs werd een nog groter onderdeel van mijn leven toen ik op mezelf ging wonen. Ik begon dagelijks te gebruiken en ik kon niet meer stoppen. Ik isoleerde me in huis om te kunnen gebruiken, er was niks anders nog belangrijker dan dat.

Mijn normaal gesproken grote sociale leven begon ineen te storten omdat ik voor de drugs koos en niet voor mijn vrienden en familie. Ik begon te beseffen dat de situatie onhoudbaar werd en ik ben halverwege 2017 in contact gekomen met Changes GGZ. Na een intake en een aantal gesprekken met psychologen en psychiaters werd mij het advies gegeven om voor een klinische behandeling naar Kaapstad (Zuid Afrika) te gaan. Ik was ontzettend blij dat mij de kans werd geboden om in behandeling te gaan.

Tijdens de behandeling werd er veel aandacht besteed aan hoe verslaving in elkaar zit en wat het met je doet. Het team van counselors en “support counselors” zijn zeer professionele mensen die veel verstand hebben van de ziekte verslaving. Ook had ik een persoonlijke counselor waar ik ontzettend veel aan heb gehad. Met mijn counselor kon ik dieper in gaan op onderliggende problematiek. De 2 maanden intensieve behandeling hebben mij een compleet andere kijk op het leven gegeven. Toen ik vertrok uit Nederland had ik geen perspectief meer in mijn leven, dat heb ik nu, een aantal maanden later wel. Ik heb mijn gedrags patronen kunnen doorbreken en heb een hele positieve kijk op het leven gekregen, en dat alles zonder drank en drugs. Ik vul mijn leven nu weer met familie en vrienden, die mij heel dierbaar zijn. Ik ben Changes GGZ ontzettend dankbaar voor de hulp die mij is geboden.

Ik hoop dat mijn verhaal een motivatie kan zijn voor mensen die ook willen stoppen met het gebruik van alcohol, drugs en andere middelen. Het is de moeite waard! Bovenstaande foto is gemaakt tijdens een geweldige berg wandeling in Kaapstad.

En dat alles zonder drank en drugs

Zuid-Afrika

Intensieve behandeling voor verslaving. Verslavingskliniek in Kaapstad met de focus op de onderliggende problematiek van jouw verslaving.

De locatie

Ben jij op zoek naar een afkickkliniek in Zuid-Afrika? Changes GGZ biedt professionele hulp bij verslaving en helpt jou weer grip te krijgen op het leven.

Een van onze behandeltrajecten kun jij in onze verslavingskliniek in Kaapstad volgen. In deze behandeling ligt de focus op de onderliggende problematiek van jouw verslaving. Doordat je flink wat afstand van je eigen omgeving neemt, kun je hier in een rustgevende en direct aan zee grenzende wijk in alle focus werken aan je herstel.

Lees andere ervaringen

Verslaving

Ria, 66 jaar

“De behandelaars waren stuk voor stuk betrokken, bekwaam en vooral zeer geduldig.”

Lees het verhaal van Ria
Verslaving

Ronald, 32 jaar

“Ooit met 1 onschuldig drankje begonnen, tot ik niet meer terug kon en mijn leven in een nachtmerrie veranderde.”

Lees het verhaal van Ronald
Verslaving

Lisette, 42 jaar

“Mijn leven was letterlijk en figuurlijk één grote bende. Ik had alles en iedereen teleurgesteld, voorgelogen, gemanipuleerd en ontzettend veel verdriet gedaan, waaronder mezelf.”

Lees het verhaal van Lisette

Gerelateerde artikelen

Afstudeeronderzoek, Veerle (Weert)

De relatie tussen verslaving en Hikikomori symptomen De enthousiaste Veerle van de Pasch werkt als psycholoog bij onze locatie voor verslavingsbehandelingen in …

Afstudeeronderzoek, Veerle (Weert) Lees artikel

Wanneer ben je verslaafd?

Waar gaat gezellig een biertje drinken met vrienden, gamen om te ontspannen of een pilletje nemen op een festival over in een verslaving? …

Wanneer ben je verslaafd? Lees artikel

Blog Achtergrond Verslaving variant 2

Help, ik heb een gokprobleem! Welke hulp is er?

Tuurlijk, af en toe een gokje wagen kan geen kwaad. Maar is gokken voor jou meer dan alleen een manier om te …

Help, ik heb een gokprobleem! Welke hulp is er? Lees artikel

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven