Speed afkickverschijnselen

Welke afkickverschijnselen treden er op bij een speedverslaving?

Afkicken en verschijnselen bij speed

Stoppen met speed gebruiken is moeilijk. Niet alleen omdat het een zeer verslavende drug is, maar ook omdat je last kunt krijgen van vervelende afkickverschijnselen. Deze kunnen zich zowel lichamelijk als psychisch uiten.

ervaringen-changes-ggz

Ik wil een medewerker spreken

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij staan je graag te woord om jou te helpen via 088 - 242 6437.

Ik wil teruggebeld worden

Wil je liever dat één van onze medewerkers jou terugbelt? Laat dan je gegevens achter in ons terugbelformulier.

Lichamelijke afkickverschijnselen van speed

Als je verslaafd bent aan speed en je stopt ineens met gebruiken, dan kun je de volgende lichamelijke afkickverschijnselen ervaren:

 • Vermoeidheid.
 • Lethargie.
 • Moeite met bewegen.
 • Moeite met praten.
 • Slaapproblemen.
 • (Spier)pijn en algehele malaise (vergelijkbaar met griep).
 • Maag- en darmklachten.
 • Zodra je eetlust weer terugkomt en je weer begint te eten, zal je lichaam (dat gedurende je verslaving in overlevingsmodus is geraakt) veel van wat je binnenkrijgt opslaan als vet. Dit kan resulteren in gewichtstoename.

Psychische afkickverschijnselen van speed

Behalve lichamelijke klachten kun je ook psychische en emotionele symptomen ervaren. De psychische afkickverschijnselen van speed kunnen zeer intens en onplezierig zijn.

 • Levendige nachtmerries.
 • Angst.
 • Prikkelbaarheid
 • Sociale problemen.
 • Obsessieve gedachten.
 • Depressie.

Hoe lang houden de afkickverschijnselen aan?

Als je ernstig verslaafd bent aan speed, dan kun je al binnen zes uur na het laatste gebruik last krijgen van afkickverschijnselen. De intensiteit en duur van deze afkickverschijnselen zijn afhankelijk van hoe lang je verslaafd bent en hoe veel speed je in die periode hebt gebruikt. De lichamelijke afkickverschijnselen bereiken hun hoogtepunt in twee tot tien dagen na het stoppen, waarna ze geleidelijk afnemen. De psychische en emotionele afkickverschijnselen kunnen echter weken of maandenlang aanhouden. In sommige gevallen hebben mensen er zelfs (in meer of mindere mate) nog jaren last van.

Esmeralda, 24 jaar

Voor ik bij Changes in behandeling ging kon ik niet met emoties om gaan, mijn relaties liepen keer op keer stuk, ik was 5 keer verhuist en mijn familie was ten einde raad. Blowen was mijn beste vriend ik kon geen dag zonder. Zonder de hulp van Changes GGZ weet ik niet waar ik nu had gestaan. Ik ben het hele team waanzinnig dankbaar voor de inzichten, handvatten en de nieuwe koers die ik hierdoor in heb kunnen slaan. 


Hulp nodig bij een speedverslaving?

Changes GGZ

Onze academisch geschoolde specialisten hebben ruimschoots ervaring binnen de verslavingszorg. Zij zetten hun expertise in om jouw speedverslaving en de onderliggende problematiek te identificeren en te behandelen. Een groot gedeelte van onze specialisten zijn tevens ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat en ook zij zetten alle professionele zeilen bij voor jouw duurzame herstel van een speedverslaving.

Intensief en bewezen

Wij geloven in een korte en intensieve behandeling. Dit doen we door cognitieve gedragstherapie aangevuld met het 12-stappenplan. Een wetenschappelijk bewezen aanpak met hoge resultaten. Onze behandelaren zijn specialistisch opgeleid, soms aangevuld met eigen ervaringen.

Persoonlijk en huiselijk

Afhankelijk van jouw situatie bepalen we samen of een opname in een afkickkliniek voor de speedverslaving nodig is, of dat je ambulant geholpen kan worden. In dat geval kan je tijdens je behandeling thuis blijven wonen en kom je in deeltijd naar de behandellocatie. We staan voor een persoonlijke aanpak op kleinschalige, huiselijke locaties. Soms kun je thuis blijven wonen. In dat geval ben je welkom bij ons in Breda of Weert. Maar het kan voor jouw herstel ook nodig zijn dat je afreist naar Zuid-Afrika of naar onze afkickkliniek in Weert gaat. Daar leer je in een veilige omgeving weer genieten van de kleine dingen. Samen ontdekken we welke route het beste bij je past en begeleiden we je naar een toekomst zonder verslaving.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving.
Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven