Speed behandeling

Welke behandelingen bieden wij bij een speedverslaving?

Behandelen van een speedverslaving

Een speedverslaving kan zeer ernstige gevolgen hebben en vereist dan ook de juiste behandeling.

Afhankelijk van de ernst en aard van je verslaving, kiezen we voor een dagbehandeling of een klinische opname. Tijdens de behandeling helpen we je op een veilige manier te detoxen. Dit gebeurt altijd onder professionele begeleiding en in combinatie met therapiesessies.

ervaringen-changes-ggz

Ik wil een medewerker spreken

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Wij staan je graag te woord om jou te helpen via 088 - 242 6437.

Ik wil teruggebeld worden

Wil je liever dat één van onze medewerkers jou terugbelt? Laat dan je gegevens achter in ons terugbelformulier.

Hoe ziet een veilige detox eruit?

Een cold turkey detox, waarbij je abrupt stopt met het gebruiken van speed, leidt vaak tot intense en mogelijk gevaarlijke afkickverschijnselen. Dat komt door de lichamelijke en psychische afhankelijkheid die je hebt ontwikkeld. Bovendien is het risico op een terugval groot. Daarom wordt een cold turkey detox sterk afgeraden. In plaats daarvan kiezen wij voor een detox onder medische supervisie. Daarbij krijg je onder begeleiding van een medisch professional alternatieve medicatie om je gebruik geleidelijk aan af te bouwen. Daarnaast zorgen we dat je in een veilige, drugsvrije omgeving aan je herstel kunt werken.

Wat kan ik verwachten van de therapiesessies?

Tijdens de behandeling van je speedverslaving streven we naar duurzaam herstel. Dat wil zeggen dat we eraan werken om te voorkomen dat je na je behandeling terugvalt in je oude gewoontes. We passen een wetenschappelijk onderbouwde behandeling toe, welke bestaat uit cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie en systeemtherapie. Tijdens de sessies werk je samen met ervaren specialisten die hun expertise inzetten om zowel je verslaving als de onderliggende problematiek te identificeren en te behandelen. Een aantal van onze specialisten zijn tevens ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat en ook zij zetten alle professionele zeilen bij voor jouw duurzame herstel van een speedverslaving.

 

Esmeralda, 24 jaar

Voor ik bij Changes in behandeling ging kon ik niet met emoties om gaan, mijn relaties liepen keer op keer stuk, ik was 5 keer verhuist en mijn familie was ten einde raad. Blowen was mijn beste vriend ik kon geen dag zonder. Zonder de hulp van Changes GGZ weet ik niet waar ik nu had gestaan. Ik ben het hele team waanzinnig dankbaar voor de inzichten, handvatten en de nieuwe koers die ik hierdoor in heb kunnen slaan. 


Hulp nodig bij een speedverslaving?

Changes GGZ

Onze academisch geschoolde specialisten hebben ruimschoots ervaring binnen de verslavingszorg. Zij zetten hun expertise in om jouw speedverslaving en de onderliggende problematiek te identificeren en te behandelen. Een groot gedeelte van onze specialisten zijn tevens ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat en ook zij zetten alle professionele zeilen bij voor jouw duurzame herstel van een speedverslaving.

Intensief en bewezen

Wij geloven in een korte en intensieve behandeling. Dit doen we door cognitieve gedragstherapie aangevuld met het 12-stappenplan. Een wetenschappelijk bewezen aanpak met hoge resultaten. Onze behandelaren zijn specialistisch opgeleid, soms aangevuld met eigen ervaringen.

Persoonlijk en huiselijk

Afhankelijk van jouw situatie bepalen we samen of een opname in een afkickkliniek voor de speedverslaving nodig is, of dat je ambulant geholpen kan worden. In dat geval kan je tijdens je behandeling thuis blijven wonen en kom je in deeltijd naar de behandellocatie. We staan voor een persoonlijke aanpak op kleinschalige, huiselijke locaties. Soms kun je thuis blijven wonen. In dat geval ben je welkom bij ons in Breda of Weert. Maar het kan voor jouw herstel ook nodig zijn dat je afreist naar Zuid-Afrika of naar onze afkickkliniek in Weert gaat. Daar leer je in een veilige omgeving weer genieten van de kleine dingen. Samen ontdekken we welke route het beste bij je past en begeleiden we je naar een toekomst zonder verslaving.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving.
Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven