Hoe ziet een veilige detox eruit?

Een cold turkey detox, waarbij je abrupt stopt met het gebruiken van speed, leidt vaak tot intense en mogelijk gevaarlijke afkickverschijnselen. Dat komt door de lichamelijke en psychische afhankelijkheid die je hebt ontwikkeld. Bovendien is het risico op een terugval groot. Daarom wordt een cold turkey detox sterk afgeraden. In plaats daarvan kiezen wij voor een detox onder medische supervisie. Daarbij krijg je onder begeleiding van een medisch professional alternatieve medicatie om je gebruik geleidelijk aan af te bouwen. Daarnaast zorgen we dat je in een veilige, drugsvrije omgeving aan je herstel kunt werken.

Wat kan ik verwachten van de therapiesessies?

Tijdens de behandeling van je speedverslaving streven we naar duurzaam herstel. Dat wil zeggen dat we eraan werken om te voorkomen dat je na je behandeling terugvalt in je oude gewoontes. We passen een wetenschappelijk onderbouwde behandeling toe, welke bestaat uit cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie en systeemtherapie. Tijdens de sessies werk je samen met ervaren specialisten die hun expertise inzetten om zowel je verslaving als de onderliggende problematiek te identificeren en te behandelen. Een aantal van onze specialisten zijn tevens ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat en ook zij zetten alle professionele zeilen bij voor jouw duurzame herstel van een speedverslaving.

 

Behandeling speedverslaving bij Changes GGZ

Wil je graag meer weten over de behandeling van een speedverslaving bij Changes GGZ? Bel ons gerust voor meer informatie. We zijn bereikbaar op telefoonnummer 088-2426437 en staan je graag te woord.