Afkickkliniek alcohol

Professionele hulp voor je verslaving

In een afkickkliniek kan je op een doeltreffende manier werken aan jouw alcoholverslaving. Stoppen met drinken is één ding, het op lange termijn volhouden vaak een tweede. Een goed voornemen wordt pas een gewoonte als je breekt met het probleem dat nu de drang naar drank veroorzaakt. Met een opname in onze afkickkliniek voor alcohol krijg jij bij ons in zes weken tijd de kans om met alle focus en onder de juiste begeleiding het onderliggende probleem aan te pakken. Wanneer je voor je probleem met alcohol in de kliniek komt, leer je hoe je weerstand kan bieden aan je verslaving.

Wat is de oplossing voor een alcoholverslaving?

In Nederland kampen ontzettend veel mensen met een alcoholverslaving, maar het besef en de wil om het te erkennen en hulp te vragen is er niet altijd. Misschien ben jij er nu klaar voor om deze stap te zetten en vraag je je af wat de oplossing voor een alcoholverslaving is. Op je eigen manier stoppen met drinken kan erg lastig zijn. Bij een behandeling voor alcohol in een afkickkliniek van ons wordt het onderliggende probleem van jouw verslaving aangepakt. Er is namelijk een reden waarom jij je verslaving onbewust ontwikkeld hebt en waarom het niet eerder gelukt is te stoppen.

Je wordt in dit intensieve zorgtraject uitgedaagd om naar de onderliggende reden van jouw drankprobleem te kijken, terwijl je dag en nacht op een van onze locaties verblijft en steun krijgt van een team van professionals en je mede cliënten. Samen met professionals werk je in onze verslavingskliniek in Nederland of afkickkliniek in Zuid-Afrika met onze unieke aanpak naar een leven zonder dwang naar alcohol.

Afkicken van alcohol in een afkickkliniek

Een klinische opname is een drastische ingreep om de koers van je leven op succesvolle wijze te wijzigen. Een opname voor een verslaving van alcohol in de kliniek duurt zes weken. Je komt in deze periode tijdelijk op een van onze locaties wonen, slapen en therapie volgen. Je krijgt door het volgen van individuele therapiesessies en groepsprogramma’s alle ruimte om zonder afleiding te werken aan jezelf. Je behandeling wordt afgestemd op jouw zorgvraag. Je wordt begeleid door geschoolde specialisten die het onderliggende probleem blootleggen dat er nu nog voor zorgt dat je zo’n hevige drang naar alcohol hebt. Onze verslaving behandelingen zijn erop ingericht om je verslaving te overwinnen en een goede basis voor duurzaam herstel te leggen.

Waarom afkicken van alcohol in een afkickkliniek zo effectief is?

  • 24/7 professionele begeleiding.
  • Bewezen succesvolle behandeling voor het herstellen van een alcoholverslaving
  • Structuur in je dag dankzij een nieuwe, vaste routine.
  • De volle focus op je herstel doordat je weg bent uit je dagelijkse omgeving en verleidingen.
  • Een veilige sfeer waarin je alle ruimte krijgt om te werken aan het onderliggende probleem.
  • Steun van een team aan psychologen en begeleiders en cliënten die door hetzelfde traject gaan.

"Ik vond een kracht in mezelf die zo sterk was"

“Ik zet alcohol niet meer in om mijn gevoelens te onderdrukken, ik vraag hulp als het moeilijk is, ik hoef geen duizenden stappen meer per dag te zetten, en bovenal, alcohol beheerst niet meer mijn hele dag. Voor het eerst ben ik gaan geloven dat herstel echt mogelijk is”

Hoe behandelen wij een alcoholverslaving in onze kliniek?

Wanneer je voor alcohol naar de afkickkliniek komt, bestaat het behandelingstraject uit de volgende onderdelen: intake, detox, behandelprogramma en nazorg.

1. Intake

Tijdens de intake maken we eerst telefonisch kennis met elkaar en jouw probleem. Vervolgens plannen onze casemanagers een intake in bij de psycholoog en wordt bepaald welke behandeling voor alcohol in de kliniek het beste bij jou past. Dankzij onze korte wachttijden kun je snel in een van onze klinieken terecht om jouw behandeling te starten.

2. Detox

Je begint clean aan je behandeling. Hiervoor kan eerst een afkicktraject, ook wel detox genoemd, nodig zijn om ervoor te zorgen dat jouw lichaam vrij is van alcohol. Onze deskundigen en artsen begeleiden je hier bij.

Opname in een afkickkliniek voor alcohol

Wanneer je clean bent, kan jouw behandeling van start gaan in onze kliniek in Weert of Kaapstad. Vraag je je af hoe je in een afkickkliniek van alcohol af gaat komen? Je krijgt een individuele behandelaar voor één op één gesprekken, maar volgt ook groepstherapieën en andere activiteiten. Tijdens je behandeling richten we ons op de oorzaak, functie en duurzame oplossing van de verslaving. We hebben onze behandelmethode gebaseerd op het 12 stappen model, waarbij ook systeemtherapie, cognitieve therapie en schematherapie deel uitmaken van jouw klinische opname.

Nazorg bij behandeling van een alcoholverslaving

Na 6 weken is het tijd om terug te keren naar je normale leven. Voor sommige cliënten is dit een spannende stap. Zodra je klaar bent met je klinische opname sta je er gelukkig niet alleen voor. Je krijgt praktische tips mee en doorloopt een speciaal nazorgtraject. Om deze overgang zo soepel mogelijk te laten volgen, kun je 10 weken lang het nazorgtraject volgen, waarbij je wekelijks een groepssessie van een dagdeel volgt en regelmatig individuele gesprekken voert. Lees hier meer over onze nazorg.

Afkickkliniek alcohol in Nederland of het buitenland

Changes GGZ heeft verschillende verslavingsklinieken in Nederland en Zuid-Afrika waar jij door middel van een klinische opname kan werken aan je alcoholverslaving. Benieuwd hoe onze klinieken eruitzien? Klik hier om meer te lezen over onze afkickkliniek in Weert of onze afkickkliniek in Zuid-Afrika.

Duurzaam herstel

Een verslaving bouwt zich langzaam op, er schaamte is of sociale kringen regelmatig drankgebruik accepteren. Tot het moment komt dat de verslaving je dagelijks leven in zijn greep houdt. Je merkt de effecten misschien wel aan je lichaam, raakt in de (financiële) problemen of ondervindt andere consequenties van je verslaving. Een opname in een afkickkliniek voor alcohol is een oplossing om je verslaving te doorbreken en te werken aan duurzaam herstel.

Wil je een afspraak maken?

Wil je hulp van de kliniek bij je alcoholprobleem? Maak vandaag nog een afspraak door onderstaand contactformulier in te vullen of direct te bellen naar 088 242 6437.

Maak kennis met onze locaties​

Afkickklinieken in Weert en Zuid-Afrika

Wij bieden op 2 behandellocaties klinische opnames aan. De klinische opname kan soms wat verschillen per locatie. Wil je weten hoe de klinische opname eruit ziet in Weert of Zuid-Afrika? Bezoek dan één van onderstaande locatiepagina’s.

Dagbehandeling behandelruimte Changes GGZ Weert

Weert

Behandellocatie voor verslavingszorg: detox, voorbereidingsgroep, 3 daagse dagbehandeling, klinische opname (24/7) én nazorg onder één dak.

Zuid-Afrika

Behandellocatie voor intensieve klinische opname (24/7) bij verslaving en obsessief gedrag. Voordat je opgenomen wordt in Zuid-Afrika dien je eerst een detox afgerond te hebben.

Changes GGZ biedt professionele hulp bij alle soorten verslaving en eetstoornis. Staat jouw hulpvraag er niet tussen? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 088 – 242 6437.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven