Afkickkliniek alcohol

afkickkliniek-alcohol

In een afkickkliniek kan je op een doeltreffende manier werken aan jouw alcoholverslaving. Stoppen met drinken is één ding, het op lange termijn volhouden vaak een tweede. Een goed voornemen wordt pas een gewoonte als je breekt met het probleem dat nu de drang naar drank veroorzaakt. Met een opname in onze afkickkliniek voor alcohol krijg jij bij ons in zes weken tijd de kans om met alle focus en onder de juiste begeleiding het onderliggende probleem aan te pakken. Wanneer je voor je probleem met alcohol in de kliniek komt, leer je hoe je weerstand kan bieden aan je verslaving.

Heb je direct hulp nodig? Meld je via deze knop aan voor een intakegesprek!

afkickkliniek-alcohol

“Tijd voor verandering.”

Wat is de oplossing voor een alcoholverslaving?

In Nederland kampen ontzettend veel mensen met een alcoholverslaving, maar het besef en de wil om het te erkennen en hulp te vragen is er niet altijd. Misschien ben jij er nu klaar voor om deze stap te zetten en vraag je je af wat de oplossing voor een alcoholverslaving is. Op je eigen manier stoppen met drinken kan erg lastig zijn. Bij een behandeling voor alcohol in een afkickkliniek van ons wordt het onderliggende probleem van jouw verslaving aangepakt. Er is namelijk een reden waarom jij je verslaving onbewust ontwikkeld hebt en waarom het niet eerder gelukt is te stoppen.

Je wordt in dit intensieve zorgtraject uitgedaagd om naar de onderliggende reden van jouw drankprobleem te kijken, terwijl je dag en nacht op een van onze locaties verblijft en steun krijgt van een team van professionals en je mede cliënten. Samen met professionals werk je in onze verslavingskliniek in Nederland of afkickkliniek in Zuid-Afrika met onze unieke aanpak naar een leven zonder dwang naar alcohol.

Afkicken van alcohol in een afkickkliniek

Een klinische opname is een drastische ingreep om de koers van je leven op succesvolle wijze te wijzigen. Een opname voor een verslaving van alcohol in de kliniek duurt zes weken. Je komt in deze periode tijdelijk op een van onze locaties wonen, slapen en therapie volgen. Je krijgt door het volgen van individuele therapiesessies en groepsprogramma’s alle ruimte om zonder afleiding te werken aan jezelf. Je behandeling wordt afgestemd op jouw zorgvraag. Je wordt begeleid door geschoolde specialisten die het onderliggende probleem blootleggen dat er nu nog voor zorgt dat je zo’n hevige drang naar alcohol hebt. Onze verslaving behandelingen zijn erop ingericht om je verslaving te overwinnen en een goede basis voor duurzaam herstel te leggen.

Waarom afkicken van alcohol in een afkickkliniek zo effectief is?

  • 24/7 professionele begeleiding.
  • Bewezen succesvolle behandeling voor het herstellen van een alcoholverslaving
  • Structuur in je dag dankzij een nieuwe, vaste routine.
  • De volle focus op je herstel doordat je weg bent uit je dagelijkse omgeving en verleidingen.
  • Een veilige sfeer waarin je alle ruimte krijgt om te werken aan het onderliggende probleem.
  • Steun van een team aan psychologen en begeleiders en cliënten die door hetzelfde traject gaan.
afkickkliniek voor alcohol behandelkamer
Behandelkamer in onze afkickkliek voor alcohol in Weert

Het was tijd voor een nieuw hoofdstuk

“Ik wist het, ik moet dit doen. Dit is mijn kans, ik wil dit leven niet meer, ik wil weer terug naar de oude Sharon. Voor ik het wist, zat ik in het vliegtuig naar de kliniek van Changes. Ik kwam mezelf daar flink tegen. Je werkt hard aan jezelf en wordt met je neus op de feiten gedrukt. Dat kan pijn doen, maar ik ontdekte dankzij mijn fijne behandelaren wel waar mijn alcoholverslaving vandaan kwam. Wat het veroorzaakt. Dit zorgt ervoor dat ik tot nu toe nog een terugval heb kunnen voorkomen. Ik ben erg trots op mezelf en heb geen seconde spijt gehad. Ik ben weer vrolijk en heb het boek naar mijn verleden gesloten!”

Sharon

25 jaar

Leven mét een toekomst

“Ik vertrok enigszins sceptisch naar Zuid-Afrika voor behandeling van mijn verslaving. Ik dacht eigenlijk dat het geen echte verslaving was, maar kwam er al gauw achter dat ik wel degelijk verslaafd was. Gelukkig was daar het kundige team van Changes GGZ die mij in twee maanden een volledig ander leven hebben geschonken, een leven met een toekomst niet alleen voor mij maar voor mijn hele gezin. Mijn vriendin heeft een man terug gekregen die ze kan vertrouwen en mijn kinderen hebben een vernieuwde en verbeterde papa terug gekregen die niet zijn gebruik maar zijn gezin op plaats één zet.”

John

40 jaar

Ik heb keihard geknokt

“Jarenlang is alcohol mijn alles geweest. Mijn maatje, m’n zekerheid, mijn grenzeloosheid, noem maar op. Maar op nummer 1 staat toch echt: mijn vijand. Het duurde even voor ik hulp zocht. Tuurlijk wist ik best, dat ik een probleempje had. Maar had ik dan een verslaving? Ik vond van niet. Tot ik toch tot inkeer kwam dat het zo niet langer kon en Changes GGZ een Facebookbericht stuurde. Ik werd zo warm en persoonlijk ontvangen. Niet veel later zat ik al in Zuid-Afrika. Die zes weken daar waren misschien wel de belangrijkste van mijn leven. Ik heb daar lieve mensen ontmoet, maar ook keihard voor mezelf geknokt. Dankzij Changes heb ik de vrouw achter mijn verslaving weer ontmoet, mezelf geaccepteerd en ben ik weer van mezelf gaan houden!”

Corina

40 jaar

Hoe ziet het behandelingstraject alcoholverslaving in onze kliniek eruit?

Wanneer je voor alcohol naar de afkickkliniek komt, bestaat het behandelingstraject uit de volgende onderdelen: intake, detox, behandelprogramma en nazorg.

Intake

Tijdens de intake maken we eerst telefonisch kennis met elkaar en jouw probleem. Vervolgens plannen onze casemanagers een intake in bij de psycholoog en wordt bepaald welke behandeling voor alcohol in de kliniek het beste bij jou past. Dankzij onze korte wachtlijsten kun je snel in een van onze klinieken terecht om jouw behandeling te starten.

Detox

Je begint clean aan je behandeling. Hiervoor kan eerst een afkicktraject, ook wel detox genoemd, nodig zijn om ervoor te zorgen dat jouw lichaam vrij is van alcohol. Onze deskundigen en artsen begeleiden je hier bij.

Opname in een afkickkliniek voor alcohol

Wanneer je clean bent, kan jouw behandeling van start gaan in onze kliniek in Weert of Kaapstad. Vraag je je af hoe je in een afkickkliniek van alcohol af gaat komen? Je krijgt een individuele behandelaar voor één op één gesprekken, maar volgt ook groepstherapieën en andere activiteiten. Tijdens je behandeling richten we ons op de oorzaak, functie en duurzame oplossing van de verslaving. We hebben onze behandelmethode gebaseerd op het 12 stappen model, waarbij ook systeemtherapie, cognitieve therapie en schematherapie deel uitmaken van jouw klinische opname.

Nazorg bij behandeling van een alcoholverslaving

Na 6 weken is het tijd om terug te keren naar je normale leven. Voor sommige cliënten is dit een spannende stap. Zodra je klaar bent met je klinische behandeling sta je er gelukkig niet alleen voor. Je krijgt praktische tips mee en doorloopt een speciaal nazorgtraject. Om deze overgang zo soepel mogelijk te laten volgen, kun je 10 weken lang het nazorgtraject volgen, waarbij je wekelijks een groepssessie van een dagdeel volgt en regelmatig individuele gesprekken voert. Lees hier meer over onze nazorg.

Kosten afkickkliniek alcoholverslaving

Wat zijn de kosten voor een opname bij de afkickkliniek voor alcohol? De kosten van jouw behandeling voor een alcoholverslaving bij een kliniek worden vergoed door je zorgverzekeraar. Vanuit de basisverzekeraar geldt het eigen risico van minimaal €385,- per kalenderjaar. Lees hier meer over de kosten van een klinische opname: wat kost een behandeling bij een afkickkliniek?

Behandelteam

Er staat een deskundig team voor jou klaar in onze klinieken om je te helpen bij het overwinnen van je verslaving.

Afkickkliniek alcohol in Nederland of het buitenland

Changes GGZ heeft verschillende verslavingsklinieken in Nederland en Zuid-Afrika waar jij door middel van een klinische opname kan werken aan je alcoholverslaving. Benieuwd hoe onze klinieken eruitzien? Klik hier om meer te lezen over: Promentis afkickkliniek Weert of onze afkickkliniek Zuid-Afrika.

Duurzaam herstel

Een verslaving bouwt zich langzaam op, er schaamte is of sociale kringen regelmatig drankgebruik accepteren. Tot het moment komt dat de verslaving je dagelijks leven in zijn greep houdt. Je merkt de effecten misschien wel aan je lichaam, raakt in de (financiële) problemen of ondervindt andere consequenties van je verslaving. Een opname in een afkickkliniek voor alcohol is een oplossing om je verslaving te doorbreken en te werken aan duurzaam herstel.

Afspraak maken

Wil je hulp van de kliniek bij je alcoholprobleem? Maak vandaag nog een afspraak door onderstaand contactformulier in te vullen of direct te bellen naar 088 242 6437.

    Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacy statement van Changes GGZ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.