Bram, 44 jaar

Bram, 44 jaar

Het verhaal van Bram

Verslaving

Ik wil liever verslaafd zijn aan mijn eigen leven dan aan alcohol. Dat is namelijk het punt waar ik nu sta. Eind mei 2017 heb ik mij ziek gemeld bij mijn werkgever. Ik was op, maakte veel fouten en voelde mij steeds meer mislukt en bang. Er was maar één oplossing dacht ik…. Alcohol! Later zou ik er achterkomen dat alcohol het middel was om weg te vluchten voor de werkelijkheid.

Ik ben liever verslaafd aan mijn eigen leven dan aan alcohol.

Ik kon nog maar aan één ding denken…..alcohol; ’s morgens om 9:00 uur keek ik op de klok hoelang het nog duurde voordat ik weer naar huis kon om het ‘verlossende’ biertje te drinken. In het weekend was dit nog erger en was ik de hele dag bezig met maar één ding….alcohol.

Na mijn ziekmelding ging het van kwaad tot erger, ik was de hele dag onder invloed. Ik verwaarloosde mijzelf en mijn gezin….. zonder het zelf bewust te zijn had ik hen al bij het ‘grofvuil’ gezet.

Totdat het moment kwam dat mijn vrouw en kinderen mij wilden verlaten en ik in de goot zou gaan belanden. Mijn vrouw heeft toen contact opgenomen met Changes GGZ. Na veel tegensputteren en onder het motto: “Ik kan zelf wel stoppen” (niet dus) heb ik toch de knoop doorgehakt en ben op een eerste gesprek geweest bij Changes GGZ in Weert. Hierbij viel mij op dat contact naar mij toe persoonlijk en prettig aanvoelde. Ik ervoer geen verwijten, maar begrip. Na een detox behandeling, kon ik direct naar de dagbehandeling in Weert gaan. Dit was voor mij een enorme openbaring. Ik had verwacht dat ze mij een aantal trucjes zouden leren om de alcohol te laten staan, niets is minder waar!! Het ging veel dieper, achter het alcoholprobleem zat veel meer. Tijdens de dagbehandeling kwam ik, binnen de groep en individueel tijdens één op één gesprekken, tot enorm veel verschillende inzichten over mijzelf en mijn gedrag, die ik daarvoor niet heb gezien. De angst, het falen en mijzelf onderwaarderen verstopte ik door het gebruik van alcohol. Het team in Weert heeft mij die inzichten gegeven zodat ik mijn eigen kwaliteiten weer kon zien. Dit gebeurde op een persoonlijke en open manier. Nee, niet alleen de alcoholverslaving werd behandeld, maar er was vooral aandacht voor wie ik als persoon ben, met alle aangeleerde vervormingen. Ook de groep waarin de behandeling werd gegeven was voor mij waardevol, ervaringen werden gedeeld en veel waardevolle feedback gegeven……hier kreeg voor mij het ‘gedoodverfde’ woordje: ‘delen’.. weer een betekenisvolle inhoud.

De mogelijkheid bij Changes GGZ om ook een aantal gezinsgesprekken te hebben, was van veel toegevoegde waarde voor mij. Dit heeft er toe geleid dat we als gezin nog bij elkaar zijn en er een heel andere sfeer hangt. Immers de chagrijnige, altijd onder invloed zijnde man en vader maakt weer nuchter en positief deel uit van het gezin. Terugkijkend op mijn behandeling bij Changes GGZ kom ik maar tot één conclusie: Het is niet de moeite niet waard om een verslaving de baas over jou leven te laten zijn!!! Ik ben nu de baas over mijzelf en dat geeft mij zoveel energie dat ik weer een studie ga volgen en werk ga vinden dat echt bij mij past. Kortom: Ik ben liever verslaafd aan mijn eigen leven dan aan alcohol.

De knoop doorgehakt

Weert

Behandellocatie voor verslavingszorg met detox, voorbereidingsgroep, dagbehandeling, klinische opname (24/7) én nazorg onder één dak.

De locatie

Ons centrum voor verslaving met o.a. detox, dagbehandelingklinische opname én nazorg is gevestigd op een karakteristiek kazerneterrein in Weert, Limburg. Op deze locatie biedt ons deskundige team specialistische behandelingen aan voor vrijwel alle soorten verslavingen. Door de verschillende behandelingen die wij bieden kunnen we zo licht en zo zwaar als nodig behandelen.

Changes GGZ Weert

Wij zijn ervan overtuigd dat blijvend herstel van een verslaving mogelijk is. Samen met ons team van behandelaren sta je sterk en zul je werken aan het doorbreken en veranderen van jouw patronen.

Lees andere ervaringen

Verslaving

Ria, 66 jaar

“De behandelaars waren stuk voor stuk betrokken, bekwaam en vooral zeer geduldig.”

Lees het verhaal van Ria
Verslaving

Ronald, 32 jaar

“Ooit met 1 onschuldig drankje begonnen, tot ik niet meer terug kon en mijn leven in een nachtmerrie veranderde.”

Lees het verhaal van Ronald
Verslaving

Lisette, 42 jaar

“Mijn leven was letterlijk en figuurlijk één grote bende. Ik had alles en iedereen teleurgesteld, voorgelogen, gemanipuleerd en ontzettend veel verdriet gedaan, waaronder mezelf.”

Lees het verhaal van Lisette

Gerelateerde artikelen

Afstudeeronderzoek, Veerle (Weert)

De relatie tussen verslaving en Hikikomori symptomen De enthousiaste Veerle van de Pasch werkt als psycholoog bij onze locatie voor verslavingsbehandelingen in …

Afstudeeronderzoek, Veerle (Weert) Lees artikel

Wanneer ben je verslaafd?

Waar gaat gezellig een biertje drinken met vrienden, gamen om te ontspannen of een pilletje nemen op een festival over in een verslaving? …

Wanneer ben je verslaafd? Lees artikel

Blog Achtergrond Verslaving variant 2

Help, ik heb een gokprobleem! Welke hulp is er?

Tuurlijk, af en toe een gokje wagen kan geen kwaad. Maar is gokken voor jou meer dan alleen een manier om te …

Help, ik heb een gokprobleem! Welke hulp is er? Lees artikel

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven