Afkicken van alcohol in een afkickkliniek

De eerste stap naar herstel is het moment dat je kunt erkennen dat je een alcoholprobleem hebt en hebt besloten te gaan werken aan je verslaving. Hier mag je al erg trots op zijn. Changes GGZ is een gespecialiseerde instelling voor verslavingszorg met effectieve alcoholisme behandelingen in onze afkickkliniek en ambulante behandellocatie. Onze behandelmethodes richten zich op blijvend herstel door de onderliggende oorzaak van de verslaving te erkennen en aan te pakken. Als het onderliggende probleem van de drankverslaving bekend is, kan jij gevaarlijke patronen in je leven gaan herkennen en je alcoholprobleem doorbreken. Dit zorgt ervoor dat jij niet alleen kunt afkicken van alcohol maar ook doeltreffende hulp bij je alcoholverslaving krijgt om herstel op de lange termijn te kunnen realiseren.

Onze specialisten begrijpen waar jij doorheen gaat. Vaak zijn zij ervaringsdeskundige en doen zij er alles aan om jou te helpen bij duurzaam herstel. Elk mens is uniek en dat maakt ook dat we naar persoonlijke oplossingen kijken. Afhankelijk van jouw situatie bepalen we samen wat jou het beste helpt.

Andere behandelingsmogelijkheden

Een behandeltraject start altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw persoonlijke wensen en behoeften. Ben je bij ons op de juiste plek? Dan stellen we het behandelplan samen. Als blijkt dat kliniekopname op dat moment de beste oplossing is, dan volg je een behandeling in onze verslavingskliniek Promentis in Weert of afkickkliniek in Zuid-Afrika. Naast opname in een van onze klinieken, is ook een ambulante dagbehandeling in Breda (Noord-Brabant) of Weert (Limburg) mogelijk. Tijdens het volgen van de ambulante dagbehandeling kun je thuis blijven wonen, en indien van toepassing ook blijven werken en/of studeren. Veel van onze trajecten starten met een detox behandeling. Tijdens deze fase wordt je lichaam ontgift van alcohol. Hierbij kunnen ontwenningsverschijnselen optreden. Niet iedereen heeft dezelfde verschijnselen, ook is er verschil in duur en hevigheid.

Nazorg afkicken alcohol

Na je opname kom je terecht in de nazorg. Tijdens dit nabehandelingstraject ga je aan de slag om je opgedane kennis in de praktijk toe te passen. Vaak bestaat een nazorg traject uit groepssessies. Gedurende een aantal weken samen met andere (ex) verslaafden. Het herkennen van triggers en valkuilen gaat je helpen om een terugval te voorkomen. Hoe gemotiveerder je bent, hoe groter de kans van slagen is.

Kosten afkicken alcohol

De kosten voor de behandeling van een behandeling voor je alcoholprobleem worden vergoed door het basispakket van de zorgverzekeraar. Waar je rekening mee moet houden zijn de kosten voor de wettelijke eigen bijdrage van €385 per jaar en eventuele vliegticket naar onze kliniek in Zuid-Afrika. Hier kun je meer informatie vinden over de kosten en vergoeding voor de behandeling.

Hoe lang duurt afkicken van alcohol?

Vraag je je af: hoe lang duurt afkicken van alcohol? Het antwoord op deze vraag verschilt per persoon. Het hangt namelijk met een paar dingen samen. Onder anderen hoeveel je gebruikt en hoe lang je dit al doet. Wanneer je stopt met drinken zal je ontwenningsverschijnselen krijgen. De ene persoon heeft hier meer last van dan de ander. Het lichamelijk afkicken van alcohol kan drie tot zeven dagen duren. Daarna begint de mentale uitdaging om te herstellen van jouw alcoholprobleem. Onze klinische behandeling voor alcoholisme duurt gemiddeld 6 weken, terwijl je op de dagbehandeling 12 weken bezig bent met de therapie. Bij je intake wordt met jou afgestemd welk behandeltraject het beste bij jouw situatie past.

Hulp bij een alcoholverslaving

Verslavingshulp kan zorgen voor duurzaam herstel van een alcoholverslaving. We zijn overtuigd dat blijvend herstel van een verslaving mogelijk is als de onderliggende oorzaak bekend is en behandeld wordt. We gaan daarbij dus verder dan alleen symptoombehandeling. Wat zijn de patronen die de verslaving veroorzaken? Wij helpen je om die patronen te herkennen, te benoemen en te doorbreken, zodat jij echt een nieuwe koers kunt gaan varen. Changes GGZ biedt behandelingen aan met ervaren specialisten uit de verslavingszorg. Zij bekijken samen met jou je alcoholverslaving en identificeren de onderliggende oorzaken. Onze specialisten begrijpen waar jij doorheen gaat. Vaak zijn zij ervaringsdeskundige en doen zij er alles aan om jou te helpen bij duurzaam herstel. Elk mens is uniek en dat maakt ook dat we naar persoonlijke oplossingen kijken. Afhankelijk van jouw situatie bepalen we samen wat jou het beste helpt.

Zoek je hulp bij je alcoholverslaving? Zet vandaag nog jouw stap naar herstel en meld je hieronder via het contactformulier aan.

  • Behandeling volledig vergoed
  • Jaarlijks behandelen we zo’n 500 mensen op locaties in Nederland & Kaapstad
  • Cliënten geven ons gemiddeld een 8,8
  • Korte wachttijden
  • Deskundig team met ervaringsdeskundigen
  • Vermoed je dat je een alcoholverslaving hebt?

Het is meestal niet makkelijk om toe te geven dat je een drankprobleem hebt. Alcoholisme gaat gepaard met serieuze problemen die vragen om een gespecialiseerde aanpak van professionals. Gelukkig sta je er niet alleen voor; Changes GGZ is er voor je. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een behandeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Terugval afkicken alcohol? Neem contact op!

Het herstel van een alcoholverslaving gaat niet altijd in één keer goed. Heb jij een terugval? Het team van Changes GGZ staat voor je klaar om full focus de aandacht weer op herstel te leggen. We brengen je triggers in kaart en je krijgt tips om beter om te leren gaan met factoren die je terugval veroorzaakt hebben. Een behandeling zet je weer op scherp en zorgt voor een nieuwe start op jouw pad naar herstel. Laat hieronder jouw gegevens achter en onze collega’s nemen binnen een paar werkdagen contact met je op om jouw situatie door te nemen en intake in te plannen.

Vermoed je dat je een alcoholverslaving hebt?

Het is meestal niet makkelijk om toe te geven dat je een drankprobleem hebt. Maar alcoholisme gaat gepaard met serieuze problemen die vragen om een gespecialiseerde aanpak. Gelukkig sta je er niet alleen voor; Changes GGZ is er voor je. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een behandeling? Of heb je hulp nodig met de problemen die veroorzaakt worden door je drankgebruik?

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen binnen enkele werkdagen contact met je op om de mogelijkheden en de volgende stappen van jouw aanmelding met je te bespreken.

Liever direct iemand telefonisch spreken? Onze collega’s staan voor je klaar. We zijn telefonisch bereikbaar op: 088 242 6437!

Heb jij hulp nodig bij je alcoholverslaving? Vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.