Hulp bij een cannabisverslaving

Changes GGZ is een gespecialiseerde instelling voor verslavingszorg, en we behandelen verschillende soorten verslavingen, waaronder een cannabisverslaving. Verslavingshulp kan zorgen voor duurzaam herstel van een cannabisverslaving. We zijn overtuigd dat blijvend herstel van een verslaving mogelijk is als de onderliggende oorzaak bekend is en behandeld wordt. We gaan daarbij dus verder dan alleen symptoombehandeling. Wat zijn de patronen die de verslaving veroorzaken? Wij helpen je om die patronen te herkennen, te benoemen en te doorbreken. Zodat jij echt een nieuwe koers kunt gaan varen. Changes GGZ biedt behandelingen aan met ervaren specialisten uit de verslavingszorg. Zij bekijken samen met jou je cannabisverslaving en identificeren de onderliggende oorzaken. Onze specialisten begrijpen waar jij doorheen gaat. Vaak zijn zij ervaringsdeskundige en doen zij er alles aan om jou te helpen bij duurzaam herstel. Elk mens is uniek en dat maakt ook dat we naar persoonlijke oplossingen kijken. Afhankelijk van jouw situatie bepalen we samen wat jou het beste helpt. Een behandeltraject start altijd met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we jouw persoonlijke wensen en behoeften. Ben je bij ons op de juiste plek? Dan stellen we het behandelplan samen. Als blijkt dat kliniekopname op dat moment de beste oplossing is, dan volg je een behandeling in onze verslavingskliniek in Weert of Kaapstad, Zuid-Afrika. Naast opname in onze klinieken in binnen- en buitenland, is ook een ambulante deeltijd of individuele behandeling in Breda (Noord-Brabant) mogelijk. Tijdens het volgen van de ambulante dagbehandeling kun je thuis blijven wonen, en indien van toepassing ook blijven werken en/of studeren. Veel van onze behandelingen worden gestart met een detox behandeling; je lichaam wordt dan ontgift van cannabis. Hierbij kunnen ontwenningsverschijnselen optreden. Niet iedereen heeft dezelfde verschijnselen, ook is er verschil in duur en hevigheid.Na je opname kom je terecht in de nazorg. Tijdens dit nabehandelingstraject ga je aan de slag om je opgedane kennis in de praktijk toe te passen. Vaak bestaat een nazorg traject uit groepssessies gedurende een aantal weken samen met andere (ex) verslaafden. Het herkennen van triggers en valkuilen gaat je helpen om een terugval te voorkomen. Hoe gemotiveerder je bent, hoe groter de kans van slagen is. Het is belangrijk dat je dus zelf de eerste stap neemt. 


Ben je benieuwd bent naar hoe cliënten het traject bij Changes GGZ hebben ervaren? Bekijk dan even onze pagina met ervaringsverhalen. Of wil je misschien weten of je verslaafd bent? Op onze pagina over verslavingen kun je hier wellicht een antwoord op vinden.

Meer informatie over afkicken van cannabis

Een cannabisverslaving kan serieuze gevolgen hebben die vragen om een gespecialiseerde aanpak. Als je graag meer informatie wilt dan kun je uiteraard altijd vrijblijvend telefonisch contact met ons opnemen. Afhankelijk van jouw hulpvraag kunnen we je meer vertellen over onze behandelingen, eventuele wachttijden en vergoeding vanuit de zorgverzekeraar. Om bij ons in behandeling te kunnen gaan, heb je een verwijzing nodig van je huisarts.