Behandeling cocaïneverslaving

Afkicken van cocaïne in een afkickkliniek

De eerste stap naar afkicken van coke kan voor veel mensen lastig zijn, gelukkig biedt een afkickkliniek uitkomst. In het ontwikkelen van een verslaving zien we verschillende fases, waarvan de ontkenningsfase er één is. Veel mensen zitten hier in vast voordat ze inzien dat ze een probleem hebben en verslavingshulp nodig hebben. Het effect van cocaïne op het lichaam helpt hierin niet mee. Je voelt je tijdelijk onwijs goed over jezelf, waardoor gebruikers al snel van mening zijn dat ze hun gebruik onder controle hebben. Tot de roes verdwijnt en de neerslachtige gedachten weer naar voren komen. Het vergt moed om op dat punt de consequenties onder ogen te komen in plaats van opnieuw te grijpen naar coke.

Ontwenningsverschijnselen zorgen voor een lastige start. Met professionele begeleiding afkicken van cocaïne is dan ook aan te raden. Bij sommige mensen kan op eigen houtje ontwennen zelfs levensbedreigend zijn. Wanneer je voor coke naar de afkickkliniek komt, word je door professionals begeleid van detox naar behandeling.

Behandelmethodes cokeverslaving

Changes GGZ biedt behandelingen aan waarin je begeleid wordt door een team van ervaren specialisten uit de verslavingszorg. Er zijn verschillende behandelmethodes waarmee je kunt afkicken van cocaïne. Onze behandelmethode is gebaseerd op de theorie van het 12-stappen Minnesota model. Je krijgt een mix aan cognitieve gedragstherapie, schematherapie, psycho-educatie en systeemtherapie om de verslaving te doorbreken en je eerste stappen naar herstel te zetten. We bieden onze behandelingen in verschillende klinieken aan, waarbij het grootste verschil hem zit in de ambulante dagbehandeling of klinische behandeling van cliënten.

  • Ambulante behandeling voor cokeverslaving: hiermee doelen we op onze dagbehandeling voor verslaving. Tijdens dit traject bezoek je 12 weken op 2 werkdagen onze locatie in Breda en volg je een afwisselend, intensief schema aan groepssessies, en activiteiten. Een derde dag volgt individuele therapie.
  • Klinische behandeling cokeverslaving: tijdens de kliniekopname kom je 6 tot 9 weken naar onze verslavingskliniek in Weert of Kaapstad. Je volgt een intensieve dagplanning met individuele en groepstherapieën en sportactiviteiten

Door deze specialisten word je geholpen

Bij Changes GGZ staat er een deskundig, persoonlijk en warm team aan specialisten voor je klaar. Gespecialiseerde verslavingshulp is essentieel om onderliggende oorzaken te identificeren die nu jouw verslaving in stand houden. Een deel van het team is bovendien zelf ervaringsdeskundige, waardoor ze als geen ander begrijpen waar je doorheen gaat en wat ze moeten doen om jou te helpen naar blijvend herstel van je cokeverslaving.

Nazorg afkicken coke

Nadat jouw intensieve behandelperiode in een van onze kliniek achter de rug is, is het weer tijd om terug te gaan naar het normale leven. Dit is het moment om verder te bouwen aan herstel. Om deze overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, word je hier tijdens de behandeling goed op voorbereid. Na het afronden van je traject volgt bovendien een periode van nazorg, waarin je gesprekken met professionals kunt volgen en binnen kunt lopen voor groepstherapie. Zo kun je eventuele uitdagingen onder begeleiding tackelen en de kans op terugval in de eerste fase verkleinen.

Kosten afkicken cocaïne

Wanneer je kiest voor afkicken van cocaïne en verslavingszorg van Changes GGZ wordt de behandeling vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering. Daarbuiten valt het door de zorgverzekeraar vastgestelde eigen risico van minimaal €385,- en eventuele kosten van een vliegticket, wanneer je kiest voor onze afkickkliniek in Zuid-Afrika. De kosten worden na behandeling in rekening gebracht.

Hoe lang duurt afkicken van coke?

De duur van de behandeling verschilt per behandelmethode en persoon. Je behandelplan wordt volledig op jouw situatie afgestemd. In de regel duurt een behandeling in een afkickkliniek voor coke gemiddeld tussen de 6 en 9 weken. Wanneer jouw traject via de dagbehandeling loopt, kom je voor 12 weken in behandeling bij ons. Je persoonlijke behandeltraject en de duur ervan wordt bij de intake met je besproken.

Terugval? Neem contact op!

Terugval van cocaïnegebruik? Een terugval betekent niet dat je het niet kan. Wel dat je de verantwoording weer moet pakken en voor jezelf in moet zien wat jouw triggert om weer te gebruiken. Een terugval is een kans om te leren wat jou niet dient. Een behandeling voor terugval van coke bied je de kans om dit te identificeren, los te laten en weer op de juiste koers te raken. Neem contact met ons op om je aan te melden voor de intake. Samen stellen we een behandelplan op maat op, precies afgestemd op wat jij nu nodig hebt.

Laat je gegevens achter via onderstaande knop en we nemen snel contact met je op. 

Direct iemand telefonisch spreken? Wij zijn telefonisch bereikbaar op het nummer: 0882426437!