kliniek eetstoornis verslaving

Kosten & vergoeding afkickkliniek

Je hebt besloten hulp te zoeken bij jouw verslaving of eetstoornis. Het kan zijn dat de huisarts je heeft doorverwezen naar Changes GGZ of je op eigen initiatief hulp zoekt. Een stap in de goede richting!

Op deze pagina vind je antwoord op de meest gestelde vragen rondom praktische zaken voor onze eetstoornis of verslaving behandelingen: de afkickkliniek kosten, vergoeding afkickkliniek en wat je nodig hebt om in aanmerking te komen voor een klinische of ambulante behandeling in een van onze klinieken.

kliniek eetstoornis verslaving

100% vergoed

Wat kost een behandeling bij een afkickkliniek?

Goed nieuws: de afkickkliniek kosten worden – zowel in Nederland als in het buitenland – vergoed vanuit je zorgverzekeraar. Wel geldt er een eigen risico vanuit de basisverzekering van minimaal €385,-. Heb je het eigen risico nog niet bereikt? Dat betekent dat je tot €385,- zelf moet betalen. Deze kosten worden in rekening gebracht door de zorgverzekeraar.

Let op: loopt jouw behandeling in twee kalenderjaren? Dan geldt het eigen risico van beide jaren en kan het zijn dat je deze twee keer betaalt voor de behandeling.

Zodra het eigen risico is bereikt, neemt de zorgverzekeraar de kosten over en hoef je zelf geen financiële bijdrage meer te doen. Je hoeft je dan ook niet aanvullend te verzekeren om de afkickkliniek kosten in Nederland of in het buitenland vergoed te krijgen. Vanuit de kliniek zullen de afkickkliniek kosten direct worden gedeclareerd bij je zorgverzekeraar.

Ben je benieuwd of wij samenwerken met jouw zorgverzekeraar? In de slider hieronder vind je alle aangesloten zorgverzekeraars! Je kunt eenvoudig bladeren met de pijltjes aan de zijkant.

Let op, ben je verzekerd bij Ditzo, Amerfoortse/a.s.r., Zorg en Zekerheid of EUCARE/Aevitae, dan kijken we graag met je mee wat de mogelijkheden zijn.

Zijn er nog bijkomende kosten?

Kies je voor een behandeling in een kliniek het buitenland? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van je ticket en een eigen bijdrage. Wij vragen een medische borg voor mogelijk onvoorziene medische kosten. Na de behandeling wordt het restant teruggestort. Lees hier meer over onze afkickkliniek locaties.

Borg

Changes GGZ hanteert een borg voor cliënten bij een klinisch traject van €350,-. Deze borg ontvangen cliënten (na aftrek van de gemaakte kosten) alleen terug na het geheel afmaken van de behandeling. Wanneer de behandeling voortijdig wordt beëindigd wordt deze borg niet teruggestort. Met het stellen van de borg willen we je stimuleren de volledige behandeling te volbrengen omdat je zo optimaal profiteert van de behandeling en de kans op duurzaam herstel hiermee vergroot wordt.

Kan ik behandeld worden in een afkickkliniek?

Iedereen kan behandeld worden in een afkickkliniek. Een kliniek opname bij Changes GGZ duurt gemiddeld 6 tot 9 weken. Tijdens deze periode volg je een intensief traject. Het is van belang dat je bij het eerste gesprek een geldig legitimatiebewijs en een geldige zorgpas meeneemt. Om de afkickkliniek kosten 100% vergoed te krijgen door je zorgverzekeraar heb je ook een verwijsbrief van de huisarts nodig. Hoe je deze krijgt lees je hieronder.

Wat kost een behandeling in een eetstoornis kliniek?

De kosten voor een opname in onze eetstoornis kliniek worden vergoed vanuit je zorgverzekeraar. Ook hier geldt een eigen risico vanuit de basisverzekering van minimaal €385,-. Heb je het eigen risico nog niet bereikt? Dan moet je tot €385,- zelf betalen.

In sommige gevallen vragen wij een eigen bijdrage voor de klinische behandeling voor eetstoornissen. Dit is afhankelijk van jouw gekozen polis en de hoogte van de machtiging die wordt afgegeven door de zorgverzekeraar. Je wordt vooraf geïnformeerd over de hoogte van de eigen bijdrage.

behandelruimte kliniek eetstoornis
 De afkickkliniek kosten worden – ook in het buitenland – 100% vergoed vanuit je zorgverzekeraar

Hoe krijg ik een verwijsbrief?

Een verwijsbrief kan worden aangevraagd bij de huisarts. Op basis van de mate van jouw verslaving bepaalt de arts of je in aanmerking komt voor een doorverwijzing naar een afkickkliniek. Dit kan meestal snel geregeld worden. Je hebt recht op een verwijsbrief als jouw verslaving medisch noodzakelijk is. Ben je in het bezit van een verwijsbrief? Deze kan via ZorgDomein, per post of per fax gestuurd worden naar Changes GGZ. De kliniek zorgt ervoor dat de afkickkliniek kosten worden gedeclareerd bij jouw zorgverzekeraar.

Wij zorgen dat de afkickkliniek vergoeding wordt geregeld en je zelf geen kosten hoeft te dekken. Meer weten over de gehele procedure? Op deze pagina lees je over het traject.

AGB-code

Changes GGZ is als toegelaten instelling opgenomen in het register van het Algemene Gegevens Beheer Zorgverleners (AGB). Onze AGB-code is 22-220751. Door deze toelating zijn wij herkenbaar voor alle Nederlandse zorgverzekeraars als erkende instelling voor GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg).

Tijd voor een nieuwe koers?

Heb jij hulp nodig bij het overwinnen van je verslaving of eetstoornis? Wij staan voor je klaar! Meld je nu aan via het aanmeldformulier hieronder of neem direct telefonisch contact op.

Meld je nu aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.