Kosten

Alles wat komt kijken bij een opname in 1 van onze klinieken​

Kosten & vergoeding afkickkliniek

Je hebt besloten hulp te zoeken bij jouw verslaving of eetstoornis. Het kan zijn dat de huisarts je heeft doorverwezen naar Changes GGZ of je op eigen initiatief hulp zoekt. Een stap in de goede richting!

Op deze pagina vind je antwoord op de meest gestelde vragen rondom praktische zaken voor onze eetstoornis of verslaving behandelingen: de afkickkliniek kosten, vergoeding afkickkliniek en wat je nodig hebt om in aanmerking te komen voor een klinische opname of dagbehandeling in een van onze klinieken.

Wat kost een behandeling bij een afkickkliniek?

Goed nieuws: de afkickkliniek kosten worden – zowel in Nederland als in het buitenland – vergoed vanuit je zorgverzekeraar. Wel geldt er een eigen risico vanuit de basisverzekering van minimaal €385,-. Heb je het eigen risico nog niet bereikt? Dat betekent dat je tot €385,- zelf moet betalen. Deze kosten worden in rekening gebracht door de zorgverzekeraar.

Let op: loopt jouw behandeling in twee kalenderjaren? Dan geldt het eigen risico van beide jaren en kan het zijn dat je deze twee keer betaalt voor de behandeling.

Zodra het eigen risico is bereikt, neemt de zorgverzekeraar de kosten over en hoef je zelf geen financiële bijdrage meer te doen. Je hoeft je dan ook niet aanvullend te verzekeren om de afkickkliniek kosten in Nederland of in het buitenland vergoed te krijgen. Vanuit de kliniek zullen de afkickkliniek kosten direct worden gedeclareerd bij je zorgverzekeraar.

Let op, er kunnen beperkende contractafspraken en/of polisvoorwaarden van toepassing zijn voor een behandeling in het buitenland.

Zijn er nog bijkomende kosten?

Kies je voor een behandeling in een kliniek het buitenland? Dan ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten van je ticket en een eigen bijdrage. Wij vragen een medische borg voor mogelijk onvoorziene medische kosten. Na de behandeling wordt het restant teruggestort. Lees hier meer over onze afkickkliniek locaties.

Borg

Changes GGZ rekent een medische borg van 350 euro voor cliënten. Deze borg ontvangen cliënten (na aftrek van tijdens de behandeling gemaakte kosten) terug ongeacht of de behandeling volledig wordt afgerond. Iedereen verdient een kans op volledig herstel, daarom wil Changes GGZ cliënten motiveren het gehele behandeltraject te doorlopen. De kans op langdurig herstel is groter wanneer iemand de behandeling volledig volgt.

Kan ik behandeld worden in een afkickkliniek?

Iedereen kan behandeld worden in een afkickkliniek. Een kliniek opname bij Changes GGZ duurt gemiddeld 6 tot 9 weken. Tijdens deze periode volg je een intensief traject. Het is van belang dat je bij het eerste gesprek een geldig legitimatiebewijs en een geldige zorgpas meeneemt. Om de afkickkliniek kosten 100% vergoed te krijgen door je zorgverzekeraar heb je ook een verwijsbrief van de huisarts nodig. Hoe je deze krijgt lees je hieronder.

Wat kost een behandeling in een eetstoornis kliniek?

De kosten voor een opname in onze eetstoornis kliniek worden vergoed vanuit je zorgverzekeraar. Ook hier geldt een eigen risico vanuit de basisverzekering van minimaal €385,-. Heb je het eigen risico nog niet bereikt? Dan moet je tot €385,- zelf betalen.

In sommige gevallen vragen wij een eigen bijdrage voor de klinische behandeling voor eetstoornissen. Dit is afhankelijk van jouw gekozen polis en de hoogte van de machtiging die wordt afgegeven door de zorgverzekeraar. Je wordt vooraf geïnformeerd over de hoogte van de eigen bijdrage.

Hoe krijg ik een verwijsbrief?

Een verwijsbrief kan worden aangevraagd bij de huisarts. Op basis van de mate van jouw verslaving bepaalt de arts of je in aanmerking komt voor een doorverwijzing naar een afkickkliniek. Dit kan meestal snel geregeld worden. Je hebt recht op een verwijsbrief als jouw verslaving medisch noodzakelijk is. Ben je in het bezit van een verwijsbrief? Deze kan via ZorgDomein, per post of per fax gestuurd worden naar Changes GGZ. De kliniek zorgt ervoor dat de afkickkliniek kosten worden gedeclareerd bij jouw zorgverzekeraar.

Wij zorgen dat de afkickkliniek vergoeding wordt geregeld en je zelf geen kosten hoeft te dekken. Meer weten over de gehele procedure? Op deze pagina lees je over het traject.

AGB-code

Changes GGZ is als toegelaten instelling opgenomen in het register van het Algemene Gegevens Beheer Zorgverleners (AGB). Onze AGB-code is 22-220751. Door deze toelating zijn wij herkenbaar voor alle Nederlandse zorgverzekeraars als erkende instelling voor GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg).

Tijd voor een nieuwe koers?

Heb jij hulp nodig bij het overwinnen van je verslaving of eetstoornis? Wij staan voor je klaar! Meld je nu aan via het aanmeldformulier hieronder of neem direct telefonisch contact op via 088 – 2426437.

"Ik vond een kracht in mezelf die zo sterk was"

“Ik zet cocaïne niet meer in om mijn gevoelens te onderdrukken, ik vraag hulp als het moeilijk is, ik hoef geen duizenden stappen meer per dag te zetten, en bovenal, drugsgebruik beheerst niet meer mijn hele dag. Voor het eerst ben ik gaan geloven dat herstel echt mogelijk is”

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven