Afkickkliniek Breda

Je zoekt hulp bij een verslaving en wilt weer grip krijgen op je eigen leven. Je hebt besloten professionele hulp in te schakelen en denkt erover na om te starten met ambulante dagbehandeling in onze afkickkliniek in Breda. Een stap in de goede richting. Deze kliniek van Changes GGZ biedt behandelingen voor verslavingen die te maken hebben met alcohol, drugs, gokken, gamen en medicijnen.

kamer voor ambulante dagbehandeling bij changes ggz

“Geen verstoring in je dagelijkse leven”

Behandelteam Breda

Het behandelteam van de afkickkliniek Breda bestaat uit een psychiater, klinisch psychologen, (GZ-)psychologen, een maatschappelijk werker en verpleegkundigen. Binnen onze teams is een aanzienlijk deel tevens ervaringsdeskundig.

Behandeling in Breda

Changes GGZ biedt verschillende behandelingen voor verslavingen. Ook kun je hier terecht voor behandeling van je eetstoornis. Mocht tijdens de intakeprocedure blijken dat ambulante dagbehandelingen het meest geschikt is voor jou, dan bestaat de mogelijkheid om in behandeling te gaan in onze afkickkliniek in Breda.

Hierbij word je niet in een van onze klinieken opgenomen, maar krijg je op vaste tijden in de week hulp bij het afkicken. Tijdens de intensieve behandelingen kun je thuis blijven wonen en indien mogelijk blijven werken en/of studeren. Hierdoor kunnen we werken aan je probleem met minimale verstoring van je dagelijkse leven. Deze behandeling kan dienen als primaire behandeling of als vervolg op klinische behandeling van verslaving of eetstoornis, zoals een boulimia behandeling in onze eetstoornis kliniek in Halsteren.

Gericht op de oorzaak van de verslaving

De behandeling in onze verslavingszorg locatie in Breda is gericht op meer dan afkicken. In onze afkickkliniek gaat de aandacht uit naar de functie van de verslaving. Het inzicht in de oorzaak en functie van de verslaving wordt vergroot. Weten hoe en waarom is essentieel. Omdat wij erin geloven dat door het doorgronden van de functie van de verslaving een gedegen fundering wordt gelegd voor blijvend herstel. Voor het afkicken in Breda volg je een intensief traject, dat bestaat uit groepssessies en individuele therapie. De ambulante dagbehandeling duurt 12 weken en vindt plaats op werkdagen van 9.00-17.00 uur op onze verslavingszorg locatie in Breda.

Locatie:

Hoge Mosten 64, Verdieping 3

4822 NH Breda

Tel: 088 242 64 37

Kosten & vergoeding afkicken in Breda

Kies je voor een behandeling in onze afkickkliniek in Breda? Goed nieuws! De afkickkliniek kosten worden 100% vergoed vanuit je zorgverzekeraar. Wel geldt er een eigen risico vanuit de basisverzekering van minimaal €385,-. Heb je het eigen risico nog niet bereikt? Dat betekent dat je tot €385,- zelf moet betalen. Zodra het eigen risico is bereikt, neemt de zorgverzekeraar de kosten over. Je hoeft je dan ook niet aanvullend te verzekeren om de afkickkliniek kosten in Breda vergoed te krijgen.

Faciliteiten afkickkliniek in Breda

Onze afkickkliniek in Brabant is van alle gemakken voorzien en perfect bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De kliniek ligt langs de A16 van Breda naar Dordrecht en op steenworp afstand van station Breda Prinsenbeek. Of je nu uit Rotterdam, Dordrecht, Gorinchem, Den Bosch, Eindhoven of Tilburg komt – je staat altijd binnen een uurtje in onze kliniek.

Past een behandeling in onze afkickkliniek in Brabant bij jou? Meld je dan via onderstaand formulier aan voor een intakegesprek. We staan voor je klaar.

Meld je nu aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.