eetstoorniskliniek changes ggz halsteren

Eetstoorniskliniek Halsteren

Kliniek voor eetstoornissen

Adres:
De Beeklaan 4
4661 EP Halsteren
📞 088 242 6437 (24/7 bereikbaar)

Eetstoorniskliniek voor volwassenen en jongeren met anorexia, boulimia, eetstoornis NAO of BED.

eetstoorniskliniek changes ggz halsteren

Eetstoorniskliniek

Halsteren

Over onze klinische behandellocatie voor eetstoornissen

Tijdens ons intakegesprek kan in samenstemming met jou en onze collega’s blijken dat een kliniekopname de meest geschikte behandeling is om jouw eetstoornis te doorbreken. In onze eetstoorniskliniek in Halsteren (Noord-Brabant) bieden we gespecialiseerde behandelingen voor zowel volwassenen als jongeren aan. Bij een klinische opname verblijf je fulltime op onze locatie en werk je tijdens je traject gericht aan de onderliggende problematiek van de eetstoornis. De rustige, bosrijke omgeving van de kliniek zorgt voor een veilige, open, huiselijke sfeer waarin je alle focus en ondersteuning kunt vinden om het roer om te gooien. De kliniek is in 2020 bovendien volledig gemoderniseerd zodat we aan alle wensen van een specialistische kliniek voor eetstoornissen kunnen voldoen.

De behandeling in deze kliniek wordt afgestemd op jouw achtergrond en duurt acht tot twaalf weken. Met een persoonlijk behandelplan en intensief behandeltraject kun je onder begeleiding van ons deskundige team leren hoe je controle krijgt over je eetstoornis en werken aan een gezonde toekomst.

Groepen voor jongeren en volwassenen

De kliniek is opgesplitst in twee afdelingen; we bieden gespecialiseerde behandelingen voor zowel jongeren (15 tot 21 jaar) en volwassenen (21+). Deze twee groepen hebben ieder een helft van het pand en volgen hun eigen dagplanning. Je volgt groepstherapie, voert individuele gesprekken met je behandelaar en diëtist en neemt deel aan activiteiten. Je krijg zo meer inzicht in je eetstoornis, ontdekt en werkt aan de onderliggende reden die ervoor zorgt dat je eetstoornis je in zijn greep heeft gekregen, wat je triggers zijn en hoe je kan werken aan langdurig herstel. Meer over de inhoud van onze behandeling lees je op deze pagina: eetstoornis behandeling of eetstoornis behandeling voor jongeren.

Faciliteiten

In de kliniek deel je een comfortabele slaapkamer met twee of drie personen van je groep. Iedere slaapkamer heeft bovendien zijn eigen douche. Overdag zal je veel te vinden zijn in de woonkamer, groepsruimte en individuele ruimte van de kliniek. Ook is er een prachtige binnentuin in het pand waar je altijd even een luchtje kunt scheppen. Dagelijks wordt de maaltijd vers bereid door onze chefkok. Dag en nacht staat er begeleiding voor je klaar om je te ondersteunen in jouw proces. Benieuwd hoe het eruit ziet? Verderop op deze pagina vind je een aantal foto’s van de kliniek.

Hoe lang verblijf je in de eetstoorniskliniek?

De duur van je verblijf in de eetstoorniskliniek is afhankelijk van de groep waar je in komt, jouw herstel en je persoonlijke behandelplan. Door deze factoren kan de duur van de behandeling variëren. Over het algemeen kan je rekenen op:

  • Jeugd (tot en met 18 jaar): je verblijft voor een duur van twaalf weken in de eetstoorniskliniek
  • Volwassenen: je verblijft voor een duur van acht weken in de eetstoorniskliniek

Tijdens jouw hersteltraject kijken we wat je nodig hebt om de volgende stap in herstel te zetten.

Korte wachttijden voor behandelingen

Als uit het intakegesprek blijkt dat kliniekopname de meeste geschikte behandeling is voor jouw situatie, dan zetten we proces richting jouw herstel in werking. Wij vinden het belangrijk dat je snel wordt geholpen, zodat je tijdig kunt werken aan duurzaam herstel. We doen ons best om de wachttijden zo kort mogelijk te houden. Bekijk hier de actuele wachttijden voor onze behandelingen.

Professionele behandelingen bij eetstoornissen

Bij Changes GGZ vinden we het belangrijk dat de behandelingen jou écht helpen naar blijvend herstel. Onze eetstoorniskliniek in Halsteren is kleinschalig, waardoor we jou een persoonlijke aanpak kunnen bieden en een individuele behandelaar toewijzen. Een opname duurt over het algemeen acht tot twaalf weken. In deze behandeling vinden er overdag groepstherapieën en individuele gesprekken plaats.

De behandeling in onze kliniek is gericht op het vergroten van inzicht in de oorzaak en functie van jouw eetstoornis. Omdat wij erin geloven dat door het doorgronden van de functie van de eetstoornis er een gedegen fundering wordt gelegd voor blijvend herstel. Onze academisch geschoolde specialisten hebben jarenlange ervaring bij de behandelingen van eetstoornissen. Een groot gedeelte van onze specialisten zijn zelf ook ervaringsdeskundige. Zij weten als geen ander waar jij doorheen gaat, waardoor ze jou tijdens het behandeltraject optimaal kunnen begeleiden.

Hoe kom je op deze locatie?

Routebeschrijving
Navigeer naar deze locatie

Met de auto:

  • Navigeer naar De Beeklaan 4 in Halsteren
  • Bij deze locatie is veel gratis parkeergelegenheid

Met het OV:

  • Pak bus 110 of 310 naar bushalte Halsteren, Wouwseweg

Wandel in een kleine vijf minuten naar de voordeur van het pand van de Beeklaan 4. Stap naar binnen door de schuifdeur en vindt aan de rechterkant de receptie waar onze office manager je graag ontvangt!

%
Tevredenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons
%
Tevredenheid Tevredenheid clienten
Gemiddeld cijfer Beoordeling van clienten
Clienten per jaar Krijgen hulp van ons
zithoek bij eetstoorniskliniek changes ggz halsteren
Zithoek
stoelen en plant bij eetstoorniskliniek changes ggz halsteren
Entree tuin
slaapkamer bij eetstoorniskliniek changes ggz halsteren
Slaapkamer
woonkamer eetstoorniskliniek halsteren
Woonkamer
binnentuin halsteren eetstoorniskliniek
Tuin
woonkamer halsteren
Woonkamer
eetstoorniskliniekhalsteren-behandelruimte
Behandelruimte
Woonkamer
gang eetstoorniskliniek
Gang eetstoorniskliniek

Stappenplan aanmelden behandeltraject

Het erkennen dat je hulp nodig hebt bij het overwinnen van jouw eetstoornis is een grote stap. Bij Changes GGZ helpen we je met alle volgende stappen richting jouw blijvende herstel. We hebben hieronder de stappen voor je op een rij gezet, zodat jij direct je herstel in gang kan zetten.

Stap 1: Meld je aan voor een intakegesprek

Het erkennen dat je hulp nodig hebt bij jouw herstel is al een hele belangrijke stap. Zet direct de volgende stap door je aan te melden voor een intakegesprek. Bij Changes GGZ kan dit telefonisch via 088-2426437 of online door het formulier in te vullen.

Stap 2: Het intakegesprek

Als je contact hebt opgenomen met Changes GGZ, heb je een eerste telefonisch gesprek met een van onze professionals. Tijdens dit eerste gesprek ligt de focus op het verkrijgen van een compleet beeld van de achtergrond en huidige situatie van jou.

Hierna volgt de intake. Een intakegesprek bij Changes GGZ duurt ongeveer een uur.  Tijdens dit (online) intakegesprek wordt gekeken welke behandeling het meest geschikt lijkt voor jou en worden eventuele behandeldoelen besproken. Hierna wordt nog een afspraak gepland (telefonisch, online of op locatie) met een van onze specialisten om een definitief passend advies voor jouw situatie te geven. Als je bij ons in behandeling komt, wordt na afloop van dit gesprek direct een vervolgafspraak ingepland om te starten.

Stap 3: Vervolg na het intakegesprek

Tijdens het intakegesprek hebben we samen jouw behandeldoelen bepaald. We vinden het belangrijk dat jij snel wordt geholpen, dus na het intakegesprek ontvang jij direct de planning voor de rest van je behandelingen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Ben je benieuwd hoe we jou verder kunnen helpen met onze professionele behandelingen? Meld je hieronder aan voor een intakegesprek. Wij denken graag met je mee hoe we jou kunnen helpen naar blijvend herstel.

“Ik voelde me hier echt gezien en gehoord door de behandelaren, en kreeg erg veel steun van de groep. Er wordt gekeken naar de onderliggende problematiek en heb hier het vertrouwen in mezelf teruggekregen. Deze behandeling is het mooiste cadeau wat ik mezelf ooit had kunnen geven.”

logo zorgkaart nederland

Meer ervaringen lezen of jouw ervaring over deze locatie delen?
Ga naar ZorgkaartNederland.

 

Plan je intake

Hulp nodig of een vraag over onze behandelingen of kliniek? Wij helpen je bij je eetstoornis. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en de behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 242 6437 (24/7 bereikbaar).

    Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacy statement van Changes GGZ
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.