Afkicken van GHB

Afkicken van GHB in een afkickkliniek

Een GHB verslaving ligt al gauw op de loer wanneer je regelmatig naar de drug grijpt. Acuut stoppen met GHB kan gevaarlijk zijn. Daarom is het aan te raden je van detox tot afkickproces te omringen met professionals die je op efficiënte wijze door de ontwenningsverschijnselen leiden. Afkicken van GHB door middel van een klinische opname klinkt misschien drastisch, maar het is voor veel gebruikers de juiste keuze om weer grip op hun leven te krijgen. Na je detox start je het klinische behandeltraject waarin je in 6 weken verschillende individuele en groepstherapieën volgt om inzicht in je verslaving te krijgen en wat daaronder zit. Vaak zien we dat onderliggende issues ervoor zorgen dat je verslavingsgevoelig voor deze drug bent geworden. Acceptatie van je verslaving en inzicht krijgen in de lagen die eronder zitten, zorgt ervoor dat je met een sterke basis de kliniek verlaat. Zo vergroot je de kans op duurzaam herstel en verkleinen we de kans dat je op termijn terugvalt in oude gewoontes.

Behandelmethodes GHB verslaving

Hoe kom je van je GHB verslaving af? Zoek hulp van medische professionals om je verslaving bij de oorzaak aan te pakken. Door inzicht hierin te krijgen en handvatten hoe je met emoties, dwang en trauma om kan gaan, leg je een sterke basis voor herstel op de lange termijn. Het traject van de verslavingsbehandeling kan je bij ons in grofweg drie delen splitsen: detox (afkicken van GHB), klinische en ambulante behandeling en nazorg. Tijdens je intakegesprek wordt besloten welk behandeltraject het beste bij jou past.

Detox

Wanneer je opeens stopt met de drug treden er heftige ontwenningsverschijnselen op. Het is dan ook aan te raden je detox onder medische begeleiding te doen en niet alleen. Professionele hulp ondersteunt je op juiste wijze, zodat je vervolgens clean aan je klinische traject in onze verslavingskliniek in Weert of Zuid-Afrika of ambulante behandeling in Breda kan beginnen.

Klinische behandeling

In de zes weken die volgen krijg je in onze verslavingskliniek individuele en groepstherapie, krijg je opdrachten en volg je activiteiten waarmee we je inzicht willen geven in je verslaving. Vaak zit er een trauma of probleem onderliggend aan de verslaving. Doordat je de pijn wil verdoven grijp je naar verdovende middelen. Ons deskundige behandelteam helpt je de oorzaak in kaart te brengen en geeft je handvatten om hier op een gezonde manier mee om te gaan. Ook krijg je praktische tips mee om straks thuis je verslaving het hoofd te bieden en duurzaam in herstel te gaan.

Na je behandeling keer je terug naar huis en kan je gebruikmaken van onze nazorg om te leren dealen met de eerste uitdagende uit het gewone leven.

Ambulante behandeling

Bij een ambulante behandeling kom je voor een periode van 12 weken naar onze locatie in Breda. Tijdens deze dagbehandeling krijg je een intensief schema aan groepssessies, individuele therapie en sportieve activiteiten. Je slaapt tijdens de dagbehandeling thuis, maar komt gedurende de behandelperiode overdag naar onze locatie Hoge Mosten, zodat je vanuit een vaste dagroutine jouw persoonlijke behandeltraject kunt volgen.

jongen-volgt-behandeling-afkicken-ghb

Nazorg afkicken GHB

Je gaat naar huis of eindigt je traject op de dagbehandeling, en dan? Tijdens je behandeltraject word je goed klaargestoomd op dit belangrijke moment en breng je in kaart voor welke valkuilen jij moet waken. Om hoofd te bieden aan triggers kan je voor een periode van 10 weken na eindiging van je behandeltraject rekenen op onze nazorg. Tijdens deze nazorg krijg je nog ondersteuning van specialisten uit het ondersteunende team van Changes GGZ.

Kosten afkicken GHB

De kosten voor het behandeltraject bij Changes GGZ worden vergoed door de basisverzekering van je zorgverzekeraar. Vanuit je basisverzekering geldt er een wettelijk eigen risico vanuit de basisverzekering van minimaal €385,- per jaar.

Hoe lang duurt afkicken van een GHB verslaving?

Een verslaving zeg je niet van de een op andere dag gedag. Daarom is het belangrijk dat jij goede medische begeleiding hebt, zodat jij je bewust bent waarom jij de GHB nu nodig denkt te hebben. Hoe lang duurt afkicken van GHB? Je kunt tot wel een jaar na de dag dat jij stopt met GHB last hebben van vermoeidheid, slaapproblemen en het gevoel verbonden te zijn met het leven en je omgeving. De eerste periode is cruciaal voor blijvend herstel. Hierin leg je belangrijke bouwstenen waar je op moeilijke dagen op lange termijn op terug kan vallen.

Terugval van GHB? Neem contact op!

Heb jij al eens geprobeerd te stoppen en lukt het niet? Wil je van GHB afkicken, maar heb je een terugval? Neem contact op om de mogelijkheden van onze behandeling te ontdekken en zet je volgende stap naar weer een sober leven.

Heb je direct hulp nodig bij het afkicken van GHB? Neem via onderstaande contact met ons op en zet vandaag nog je eerste stap naar herstel.