Heeft mijn kind anorexia?

Als je kind anorexia heeft, zul je dit waarschijnlijk allereerst merken aan de eetlust van je kind. Kinderen met anorexia eten niet goed. Uiteraard kan het bij ieder kind wel eens voorkomen dat hij/zij geen eetlust heeft, maar als zich dit vaker voordoet is het raadzaam om de huisarts in te schakelen. Ook kan het zijn dat je kind achterblijft in lengte en gewicht, want goed en gezond eten zorgt ervoor dat je kind zich lichamelijk goed ontwikkelt. Een eetstoornis bij jonge  kinderen wordt vaak snel opgemerkt. Bij een ouder kind kan dit lastiger zijn, omdat het kind de eetstoornis kan verbergen.

Veelvoorkomende symptomen bij een kind met anorexia zijn: snel moe zijn, mager worden, het vaak koud hebben of niet meer ongesteld worden. Of als je kind steeds vaker alleen wilt zijn of graag op andere momenten wilt eten. Kinderen met anorexia gebruiken vaak trucjes of leugens om hun eetstoornis te verbergen. Vermoed je dat je kind anorexia of een andere eetstoornis heeft? Of is hij/zij gediagnosticeerd met anorexia? Schakel professionele hulp in. Maak het allereerst bijvoorbeeld bespreekbaar met de huisarts.

Als je kind anorexia heeft, zul je dit waarschijnlijk allereerst merken aan de eetlust van je kind

Welke behandeling is er voor kinderen met anorexia?

Anorexia en andere eetstoornissen bij kinderen gaan niet vanzelf over omdat de oorzaak vaak dieper ligt. Het kan zijn dus zomaar zo zijn dat de eetstoornis van jouw kind behandeld moet worden. Ben je op zoek een behandeling voor jouw kind met anorexia? Neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen je graag verder en staan klaar voor jou en je kind. Een behandeling bij Changes GGZ bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder: groepstherapie, systeemtherapie en 1-op-1 gesprekken, waarbij de nadruk ligt op groepstherapie. Jouw kind komt in een warme omgeving terecht met ervaren behandelaren op het gebied van anorexia bij kinderen.

Ook vinden we belangrijk dat het gezin en/of de naasten bij de behandeling worden betrokken. Er is voor jouw kind voldoende ruimte om tot rust te komen. In ons programma is yoga en sport opgenomen, onder begeleiding van een deskundige instructeur. Ook hebben we een kok in huis die iedere dag zorgt voor een voedzame en verse maaltijd.

Blog tip!

Wil je graag nog meer lezen over anorexia bij kinderen? In de blog ‘Help, mijn kind heeft een eetstoornis’ lees je over wat je als ouders kunt doen om jouw kind te helpen. Maar ook hoe je jouw kind in dit herstel kunt ondersteunen. We hebben een aantal nuttige tips voor je op een rijtje gezet.

Kampt je kind met anorexia of een andere eetstoornis? En wil je graag dat je kind geholpen wordt? Neem vrijblijvend contact met ons op. We streven naar blijvend herstel en een passende levensstijl. Aanmelden voor een intake kan via het aanmeldformulier hieronder of neem direct telefonisch contact op.

Meld je kind nu aan!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.