Afkickkliniek Breda

In een afkickkliniek kan jij in alle focus werken aan je verslaving

Je zoekt hulp bij een verslaving en wilt weer grip krijgen op je eigen leven. Je hebt besloten professionele hulp in te schakelen en denkt erover na om te starten met dagbehandeling in onze afkickkliniek in Breda. Een stap in de goede richting. Deze kliniek van Changes GGZ biedt behandelingen voor verslavingen die te maken hebben met alcohol, drugs, gokken, gamen en medicijnen.

Behandelteam Breda

Het behandelteam van de afkickkliniek Breda bestaat uit een psychiater, klinisch psychologen, (GZ-)psychologen, een maatschappelijk werker en verpleegkundigen. Binnen onze teams is een aanzienlijk deel tevens ervaringsdeskundig.

Behandeling in Breda

Changes GGZ biedt verschillende behandelingen voor verslavingen. Ook kun je hier terecht voor behandeling van je eetstoornis. Mocht tijdens de intakeprocedure blijken dat ambulante dagbehandelingen het meest geschikt is voor jou, dan bestaat de mogelijkheid om in behandeling te gaan in onze afkickkliniek in Breda.

Hierbij word je niet in een van onze klinieken opgenomen, maar krijg je op vaste tijden in de week hulp bij het afkicken. Tijdens de intensieve behandelingen kun je thuis blijven wonen en indien mogelijk blijven werken en/of studeren. Hierdoor kunnen we werken aan je probleem met minimale verstoring van je dagelijkse leven. Deze behandeling kan dienen als primaire behandeling of als vervolg op klinische behandeling van verslaving of eetstoornis, zoals een boulimia behandeling in onze eetstoornis kliniek in Halsteren.

Gericht op de oorzaak van de verslaving

De behandeling in onze verslavingszorg locatie in Breda is gericht op meer dan afkicken. In onze afkickkliniek gaat de aandacht uit naar de functie van de verslaving. Het inzicht in de oorzaak en functie van de verslaving wordt vergroot. Weten hoe en waarom is essentieel. Omdat wij erin geloven dat door het doorgronden van de functie van de verslaving een gedegen fundering wordt gelegd voor blijvend herstel. Voor het afkicken in Breda volg je een intensief traject, dat bestaat uit groepssessies en individuele therapie. De ambulante dagbehandeling duurt 12 weken en vindt plaats op werkdagen van 9.00-17.00 uur op onze verslavingszorg locatie in Breda.

Locatie:

"Ik vond een kracht in mezelf die zo sterk was"

“Ik zet cocaïne niet meer in om mijn gevoelens te onderdrukken, ik vraag hulp als het moeilijk is, ik hoef geen duizenden stappen meer per dag te zetten, en bovenal, drugsgebruik beheerst niet meer mijn hele dag. Voor het eerst ben ik gaan geloven dat herstel echt mogelijk is”

Kosten & vergoeding afkicken in Breda

Kies je voor een behandeling in onze afkickkliniek in Breda? Goed nieuws! De afkickkliniek kosten worden 100% vergoed vanuit je zorgverzekeraar. Wel geldt er een eigen risico vanuit de basisverzekering van minimaal €385,-. Heb je het eigen risico nog niet bereikt? Dat betekent dat je tot €385,- zelf moet betalen. Zodra het eigen risico is bereikt, neemt de zorgverzekeraar de kosten over. Je hoeft je dan ook niet aanvullend te verzekeren om de afkickkliniek kosten in Breda vergoed te krijgen.

Faciliteiten afkickkliniek in Breda

Onze afkickkliniek in Brabant is van alle gemakken voorzien en perfect bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. De kliniek ligt langs de A16 van Breda naar Dordrecht en op steenworp afstand van station Breda Prinsenbeek. Of je nu uit Rotterdam, Dordrecht, Gorinchem, Den Bosch, Eindhoven of Tilburg komt – je staat altijd binnen een uurtje in onze kliniek.
Past een behandeling in onze afkickkliniek in Brabant bij jou? Meld je dan via onderstaand formulier aan voor een intakegesprek. We staan voor je klaar.

Maak kennis met onze locaties​

Klinieken in Halsteren, Weert en Zuid-Afrika

Wij bieden op 3 behandellocaties klinische opnames aan. De klinische opname kan soms wat verschillen per locatie. Wil je weten hoe de klinische opname eruit ziet in HalsterenWeert of Zuid-Afrika? Bezoek dan één van onderstaande locatiepagina’s.

Changes GGZ Halsteren Eetstoorniskliniek Buiten

Halsteren

Eetstoorniskliniek in Halsteren voor jeugd (15+) en volwassenen. Behandellocatie voor eetstoornissen met klinische opname (24/7) én nazorg.

Weert

Behandellocatie voor verslavingszorg: detox, voorbereidingsgroep, 3 daagse dagbehandeling, klinische opname (24/7) én nazorg onder één dak.

Zuid-Afrika

Behandellocatie voor intensieve klinische opname (24/7) bij verslaving en obsessief gedrag.Voor opname dien je eerst een detox afgerond te hebben.

Changes GGZ biedt professionele hulp bij alle soorten verslaving en eetstoornis. Staat jouw hulpvraag er niet tussen? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 088 – 242 6437.

Hulp nodig?

Plan een eerste kennismakingsgesprek

Heb jij hulp nodig? Wij helpen je bij jouw verslaving, eetstoornis of trauma. Laat hieronder je gegevens achter en een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op om je situatie en behandelopties door te nemen. Liever direct iemand spreken? Bel 088 – 242 6437 (24/7 bereikbaar).

Waar zoek jij hulp bij?

Vul hieronder jouw gegevens in

Privacybeleid: Bij het versturen van jouw aanmelding ga jij akkoord met onze privacy voorwaarden. Changes GGZ gaat zeer voorzichtig om met jouw gegevens. Je kunt op ieder moment vragen om verwijdering. Bekijk hier het privacyverklaring van Changes GGZ.

Scroll naar boven